Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
Sepsis için yeni bir oksidatif stres biyobelirteci: dinamik tiyol-disülfür homeostazisi
2020
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu gözlemsel, prospektif, vaka kontrol çalışmasında erişkin hastalarda serum dinamik Tiyol-Disülfir Homeostazisi (TDH) ile sepsis arasındaki ilişkiyi araştırmayı amaçladık. Gereç ve Yöntem: Sepsis tanısı ile alan 44 hasta, yaş ve cinsiyet uyumlu 44 sağlıklı kontrol ile karşılaştırıldı. Hastalar yoğun bakım ünitesi yatışından sonraki 28. günde sağ-kalan ve hayatını kaybedenler olarak 2 gruba ayrıldı. TDH parametreleri yeni, otomatik ve spektrofotometrik bir yöntem kullanılarak ölçüldü ve sonuçlar istatistiksel olarak karşılaştırıldı. Bulgular: Sepsisli hastalarda, nativ tiyol, total tiyol ve disülfit seviyeleri kontrol grubuna göre daha düşük olarak bulundu ve bu fark istatistiksel olarak anlamlı idi. Başlangıç TDH parametreleri sağ-kalan ve hayatını kaybeden hastalar arasındaki benzer bulundu. Ancak sağ kalan ve ex olan hastaların 3 ve 7. günde tekrarlanan TDH ölçümleri (nativ ve toplam tiyol seviyeleri) arasında anlamlı farklar bulundu. Sonuç: Bu çalışma, erişkin sepsis hastalarında dinamik TDH'deki bozulmanın negatif sonuçlara ilişkili olabileceğini göstermiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Novel Oxidative Stress Biomarker In Sepsis: Dynamic Thiol-disulfide Homeostasis
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to investigate the relationship between serum dynamic thiol-disulfide homeostasis (TDH) and sepsis, in adult patients. Materials and Methods: In this observational, prospective, case-control study patients (n=44) diagnosed with sepsis compared with ages and gender-matched healthy controls (n=44). Patients were divided into two subgroups (survivors and non-survivors) dependent variable being remaining alive on the 28th day after ICU admission at the follow-up period. TDH parameters measured using a novel automatic and spectrophotometric method and compared statistically. Results: In patients with sepsis, native thiol, total thiol, and disulfide levels were lower than the control group, and this difference was statistically significant. TDH parameters between surviving and non-surviving patients were similar at the sepsis diagnosis. However, significant differences found in native and total thiol levels at follow-up via repeated measurement analyses on days 3 and 7 in surviving and non-surviving sub-groups. Conclusion: This study showed that impairment in dynamic TDH in adults with sepsis may be related to negative outcomes. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.845
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal