Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 40
 İndirme 12
Olağandışı Süreçlerde Kamu Diplomasisi: Covid-19 Pandemisi ve Türkiye'nin Kamu Diplomasisi Faaliyetleri
2021
Dergi:  
Selçuk İletişim
Yazar:  
Özet:

Covid-19 pandemisi, 2019 yılı aralık ayında dünyada ilk kez görülmüştür. Pandemi birkaç ay içerisinde tüm dünyaya yayılmıştır. Pandeminin tüm dünyayı etkisi altına alması uluslararası alanda işbirliği yapılmasını zorunlu kılmış, pandeminin ortadan kaldırılması için ortak politikalar üretilmiş, farklı ülkelerin katılımıyla aşı çalışmaları başlatılmıştır. Kamu diplomasisi olağan süreçlerde olduğu gibi pandemi gibi olağandışı süreçlerde de önemli bir araçtır. Olağan zamanlarda proaktif kamu diplomasisi öne çıkarken, olağandışı zamanlarda reaktif kamu diplomasisi anlayışı benimsenmektedir. Bu çalışmada da Türkiye’nin pandemi sürecindeki kamu diplomasisi pratikleri analiz edilmiştir. Çalışmanın problemi; olağandışı süreçlerde etkin kamu diplomasisi pratiklerinin nasıl işlerlik kazandığıdır. Çalışma ile Türkiye’nin pandemi sürecindeki kamu diplomasisi faaliyetlerinin irdelenerek bu doğrultuda yeni medyanın nasıl bir işlev gördüğünün ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Çalışma pandemi gibi güncel bir konu temelinde kamu diplomasisine odaklanarak literatüre katkı yapması bakımından önem taşımaktadır. Çalışmada veri toplama tekniği olarak içerik/veri taraması tekniği, analiz yöntemi olarak ise betimsel analiz yöntemi benimsenmiştir. Çalışmada Türkiye’nin kamu diplomasisi faaliyetleri “Çin’den tahliye” ve “tıbbî yardım” konu başlıkları altında analiz edilerek Twitter üzerinden somut örneklere ulaşılmış ve bunlar değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Public Diplomacy In Unusual Processes: Covid-19 Pandemic and Public Diplomacy Activities Of Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

The Covid-19 pandemic was first observed in the world in December 2019. In a few months, the pandemic spread all over the world. The impact of the pandemic on the entire world forced international cooperation, common policies were created to eliminate the pandemic, and vaccine studies were initiated with the participation of different countries. Public diplomacy is an important tool in ordinary processes, as well as in unusual processes such as pandemics. Proactive public diplomacy stands out in ordinary times, while reactive public diplomacy is adopted in unusual times. In this study, Turkey's public diplomacy practices in the pandemic process were analyzed. The problem of the study is how effective public diplomacy practices work in unusual processes. The aim of the study is to examine Turkey's public diplomacy activities in the pandemic process and to reveal how the new media functions in this direction. The study is important in that it contributes to literature by focusing on Public Diplomacy on a current issue such as Pandemic. In the study, the content/very scanning technique was adopted as the Very collection technique and the descriptive analysis method was adopted as the analysis method. In the study, Turkey's public diplomacy activities were examined under the topics “evacuation from China” and “medical assistance” and concrete examples were reached and explained via Twitter.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Selçuk İletişim

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 7.609
2023 Impact/Etki : 0.7
Selçuk İletişim