Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 7
T1-2NOMO Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanseri Hastalarında Primer Tümör Metabolik Aktivitesi Gizli Lenf Nodu Metastazı için Risk Faktörü müdür?
2016
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızın amacı, pozitron emisyon-bilgisayarlı tomografi (PET-BT) ile klinik evre 1 olarak evrelendirilmiş küçük hücreli dışı akciğer kanseri (KHDAK) hastalarında gizli lenf nodu metastazı için potansiyel risk faktörlerini incelemektir. Yöntemler: Torasik Onkoloji ünitemizde PET-BT ile klinik olarak Evre I KHDAK tanısı konmuş ve cerrahi uygulanmış, sistemik lenf nodu örneklemesi yapılmış 26 hastanın dosyaları retrospektif olarak incelendi. Hastaların demografik özellikleri, cerrahi yapılana kadar geçen süre, tümörün histolojik tipi, diferansiasyon derecesi, lokalizasyonu, PET/BT’deki çapı, cerrahi çapı ve SUVmax değeri kaydedildi. Gizli lenf nodu metastazı için olabilecek risk faktörleri incelendi. Hastalar PET/BT'deki tümörün çapı ve SUVmax değerine göre üç gruba ayrıldı: grup 1 (düşük riskli grup) T≤3 cm ve SUVmax <11.6, grup 2 (orta riskli grup) 3 cm

Anahtar Kelimeler:

T1-2NOMO Primary tumor in noncellular lungs cancer patients Metabolic activity is a risk factor for hidden lymph nod metastasis?
2016
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of our study is to study potential risk factors for hidden lymph nod metastasis in patients with small noncellular lung cancer (CADR) evolved into clinical stage 1 with positron emission-computer tomography (PET-BT). Methods: In our Torasic Oncology unit with PET-BT clinically diagnosed Phase I KHDAK and the files of 26 patients with a systemic lymph nod sample were examined retrospectively. The demographic characteristics of patients, the time passed until surgery, the histological type of the tumor, the degree of differentiation, the location, the diameter in PET/BT, the surgical diameter and the value of SUVmax were recorded. The risk factors that may occur for the metastasis of the hidden lymph nodes have been studied. Patients were divided into three groups according to the diameter of the tumor in PET/BT and the value of the SUVmax: group 1 (low-risk group) T≤3 cm and SUVmax <11.6, group 2 (medium-risk group) 3 cm

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 524
Gazi Medical Journal