Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 7
Anadolu Üniversitelerinde Yer Seçiminin Kentsel Gelişime Katkısı: Karaman Örneği
2018
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üniversite, geçmişten günümüze her zaman artan bir ilgiyle karşılaşmıştır. Bilhassa 2006 yılı ile birlikte “her ile bir üniversite” hedefinin bu ilgiye yeni bir ivme kazandırdığı açıktır. Ancak bu ivmeye paralel olarak üniversitelerin nicelik ve nitelik açısından değişiklikleri doğurması, beraberinde birçok sorunu da getirmiştir. Çalışma kapsamında 2006-2008 yılları arasında niceliksel olarak artış gösteren üniversitelerin, yer seçimlerine odaklanılarak, bu seçimin kentin mekânsal gelişimini ne doğrultuda etkilediği, 2007 yılında kurulan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi örneğinden hareketle ele alınması amaçlanmaktadır. Ayıca çalışma, yer seçiminin yasal ve fiziksel bir boyuta sahip olmasının yanı sıra, sosyo-kültürel ve politik boyutu da barındırması, bu seçimin sadece kentin fiziksel anlamda mekânsal gelişim ve değişimini değil, aynı zamanda kentin (Karaman) sosyo-kültürel gelişimine etkilerini değerlendirme hedefindedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 423
Atıf : 3.265
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi