Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 42
 İndirme 1
Ekonomik Özgürlüğün Girişimcilik Boyutunu Etkilemesine Yönelik Yapısal Eşitlik Modeli Uygulaması
2021
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç - Ekonomik özgürlüğün girişimciliği etkilemesindeki faktörlerin hassasiyet değerlerini, ekonomik özgürlüğün girişimciliği etkilemesinde ilişkisel yapıya katkı sağlayan faktörlerin değerlerini ve ekonomik özgürlüğün girişimcilik boyutuna olan etkisini ölçmektir. Yöntem - 2019 yılı için 115 ülkenin Ekonomik Özgürlük Endeksi’ni ve Küresel Girişimcilik Endeksi’ni oluşturan faktörlere ait değerler üzerinden yapısal eşitlik modellemesi ile ekonomik özgürlük boyutunun, girişimcilik boyutuna olan etkisi ölçülmüştür. Bulgular - Araştırmada, ekonomik özgürlüğün girişimciliği anlamlı, pozitif yönde ve çok yüksek seviyede etkilediği veya sağladığı sonucuna ulaşılmıştır. Araştırma devamında, ekonomik özgürlük boyutunun girişimcilik boyutunu etkilemesinde en hassas ve en fazla ilişkisel yapıya katkı sağlayan faktörün ekonomik özgürlük boyutu açısından hukukun üstünlüğü, girişimcilik boyutu açısından ise girişimsel yetenekler olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca ekonomik özgürlüğün girişimcilik boyutunu etkilemesine yönelik ilişkisel yapıya en az katkı sağlayan sınırlı devlet faktörü olduğu belirlenmiştir. Ekonomik özgürlük ile girişimcilik boyutları arasındaki ilişkisel yapıya girişimciliğin ekonomik özgürlüğe göre daha çok katkı sağladığı bulgusuna ulaşılmıştır. Tartışma - Ekonomik özgürlük faaliyetlerinin hukuksal bir temelde yapılanmasıyla ve girişimsel yeteneklerin daha çok belirginleşmesiyle küresel anlamda ekonomik özgürlük girişimciliği oluşturmasında daha işlevsel bir rol oynamaktadır. Ekonomik özgürlük kapsamında sınırlı devlet faktörünün girişimciliği az etkilemesi çerçevesinde dünya üzerinde ülkelerin sınırlı devlet uygulamaların girişimciliği kısıtladığı ve ayrıca ilişkisel yapıya, girişimciliğin ekonomik özgürlüğe göre daha çok katkı sağlaması çerçevesinde girişimciliğin sağlanması için ekonomik özgürlüğe ihtiyaç duyulduğu değerlendirilmiştir. Bunların dışında bu çalışma, girişimciliğin sağlanması için ekonomik özgürlüğün oluşturulmasının öneminin açıklanması kapsamında literatüre katkı sağladığı düşünülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The implementation of the structural equality model to influence economic freedom on entrepreneurship dimensions
2021
Yazar:  
Özet:

The objective is to measure the sensitivity values of the factors that influence economic freedom on entrepreneurship, the values of the factors that contribute to the relationship structure in the impact of economic freedom on entrepreneurship, and the impact of economic freedom on the size of entrepreneurship. Method - The impact of economic freedom dimensions on entrepreneurship dimensions was measured by structural equality modeling through the values of the factors that make up the Economic Freedom Index of 115 countries and the Global Entrepreneurship Index for 2019. The findings - The research has found that economic freedom affects or provides entrepreneurship in a meaningful, positive and very high level. The research continues to find that the factor that contributes to the most sensitive and relative structure in the impact of economic freedom dimensions is the superiority of law in terms of economic freedom dimensions and the entrepreneurial capacity in terms of economic freedom dimensions. It is also determined that economic freedom is a limited state factor that contributes at least to the relative structure to affect the size of entrepreneurship. The relationship between economic freedom and the dimensions of entrepreneurship is found that entrepreneurship contributes more than economic freedom. Debate - Economic freedom plays a more functional role in the creation of economic freedom entrepreneurship in the global sense, with the establishment of economic freedom activities on a legal basis and the increased accuracy of entrepreneurial capabilities. In the framework of economic freedom, the limited state factor has reduced its impact on entrepreneurship and the country’s limited state practices have reduced its entrepreneurship and the economic freedom is needed to provide entrepreneurship in the framework of the relationship structure, the entrepreneurship contributes more than economic freedom. In addition, this study is believed to have contributed to literature in the context of the explanation of the importance of the creation of economic freedom for the provision of entrepreneurship.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.871
2023 Impact/Etki : 0.424
İşletme Araştırmaları Dergisi