Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Ortaokul Öğrencilerinin Spor Yapma Durumlarına Göre Sınav Kaygılarının İncelenmesi
2023
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırma, ortaokul öğrencilerinin spor yapma durumlarına göre sınav kaygılarını incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Yöntem: Araştırmanın örneklemini, Afyonkarahisar ili Dinar ilçesine bağlı 5 ortaokulda eğitim göre gönüllü 363 ortaokul öğrencisi oluşturmaktadır. Öner (1990)’in Türkçeye uyarladığı sınav kaygısı ölçeği ile araştırmanın verileri toplanmıştır. Bulgular için SPSS 21.0 programı kullanılmış ve veriler normal dağılım sergilediğinden analizde, Independent T-Testi ve One Way Anova kullanılmıştır. Bulgular: Araştırmaya katılan ortaokul öğrencilerinin cinsiyetlerine, sınıflarına ve spor yapma durumlarına göre sınav kaygıların da anlamlı farklılıklar görülmüştür (p<0.05). Sonuç: Sonuç olarak erkek öğrencilerin kız öğrencilerine göre, 8. sınıf öğrencilerinin diğerlerine göre ve spor yapmayanların spor yapanlara göre sınav kaygıları yüksek bulunmuştur. Kısaca spor yapmanın, öğrencilerin sınav kaygısını azaltmaya etkisinin olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Secondary School Students' Exam Anxiety According To Their Sports Status
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: This research was conducted to examine the exam anxiety of secondary school students according to their sports activities. Method: The sample of the research consists of 363 volunteer secondary school students studying in 5 secondary schools in Dinar district of Afyonkarahisar province. The data of the study were collected with the test anxiety scale adapted into Turkish by Öner (1990). SPSS 21.0 program was used for the findings and since the data exhibited normal distribution, Independent T-Test and One Way Anova were used in the analysis. Results: Significant differences were observed in the test anxiety of the secondary school students participating in the research depending on their gender, grade and sports activities. Conclusion: As a result, exam anxiety was found to be higher among male students than female students, among 8th grade students compared to others, and among those who did not do sports compared to those who did sports. In short, it can be said that doing sports has the effect of reducing students' exam anxiety.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kafkas Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Kafkas Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi