Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
A note on two-dimensional cyclic and constacyclic codes
2022
Dergi:  
Journal of Algebra Combinatorics Discrete Structures and Applications
Yazar:  
Özet:

During the study of the two-dimensional cyclic (TDC) codes of length $n=ls$ over a finite field $\mathbb{F}_q$ where $s=2^k$, Sepasdar and Khashyarmanesh (2016, [11]) arose a problem that the technique used by them to characterize TDC codes of length $n=ls$ does not work for TDC codes of length $3l$. It naturally motivates us to study the TDC codes of other lengths together with $3l$. Further, $(\lambda_1,\lambda_2)$-constacyclic codes are the generalization of constacyclic codes. Thus, we study two-dimensional cyclic codes of length $3l$ and $(\lambda_1,\lambda_2)$-constacyclic codes of length $2l$, respectively over finite fields. Here, the generating set of polynomials for these two-dimensional codes and their duals are obtained. Finally, with the help of our derived results, we have constructed many MDS codes corresponding to the two-dimensional codes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Algebra Combinatorics Discrete Structures and Applications

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 169
Atıf : 4
Journal of Algebra Combinatorics Discrete Structures and Applications