Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 44
 İndirme 1
GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: EBEM KÖFTESİ ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Turizmin hızla geliştiği dünyada insanlar, daha fazla seyahat etmekte ve artık günün şartlarına göre alternatif turizm faaliyetlerine yönelmektedir. Bu bağlamda toplumların sosyo-ekonomik gelişimlerine paralel olarak seyahat tercihlerinde alternatif turizm çeşitlerine yöresel ürünlere doğru bir eğilim olduğu gözlemlenmektedir. Yöresel ürünlerin zenginleştirilmesi, doğru bir şekilde sunulması, pazarlanması ve korunması, tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle öne çıkan ülkemiz turizminin sürdürülebilirliği açısından önem arz eden bir durumdur. UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak değerlendirilen yemek kültürü de sürdürülebilir turizm kapsamında destinasyon pazarlamasında bir araç olarak değerlendirebilecektir. Günümüzde toplumlar sürdürülebilir turizm ve coğrafi işaretleme yolunu kullanarak kendilerine ait olan bu tip değerlere sahip çıkma yoluna gitmektedir. Bu bağlamda zengin bir kaynağa sahip ülkemizin her bölgesi kendine özgü değerlere sahiptir. Buradan hareketle çalışmada; Uşak İli’nin sahip olduğu birçok değerden Ulubey Ebem Köftesi örneği üzerinde durulmuş ve yöresel değerlerin ortaya çıkarılması ve kültürel değere sahip olan bir yiyeceğin ulusal ve uluslararası çapta anlam kazanabilmesi, sürdürülebilir destinasyon pazarlama aracına dönüştürülebileceğinin gösterilebilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda ilk aşamada kavramsal çalışmasının yapılması gerekliliği ile ilgili yazın taraması yapılarak, ikincil verilerden faydalanılmış ve doküman incelemesi yapılmıştır. Sonuç olarak Ulubey Ebem Köftesinin yöresel bir değer olduğu, sürdürülebilir turizm destinasyon pazarlaması için elverişli bir araç olduğu düşünülmektedir. Ulubey Ebem Köftesi örneği gibi yöreye özgü yemeklerin orijinalliklerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması destinasyonlarının rekabetinde önemli bir avantaj sağlayacaktır. Bu bağlamda yiyecek ve içecek yönünden çok zengin olan ülkemizin yöresel yemeklerinin belli bir standartta sunulması ülke turizmimizin ulusal ve uluslararası tanıtım ve pazarlamasına katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: EBEM KÖFTESİ ÖRNEĞİ
2019
Yazar:  
Özet:

In the world where tourism is rapidly evolving, people are traveling more and are now moving towards alternative tourism activities according to the conditions of the day. In this context, it is observed that, parallel to the socio-economic development of communities, alternative tourism varieties in travel preferences tend to local products. The enrichment, proper delivery, marketing and preservation of local products, with its historical, natural and cultural values, is a state of importance for the sustainability of tourism in our country. The food culture, which UNESCO has regarded as a non-specific cultural heritage, can also be regarded as a tool in the marketing of destinations in the context of sustainable tourism. Today, societies are using sustainable tourism and geographical marking path to possess this type of values that belong to them. In this context, each region of our country with a rich resource has its own values. From here in the work with the move; from the many values that the servant is possessed, it is focused on the example of Ulubey Ebem Köftesi and the objective is to demonstrate that the local values and cultural value of a food can gain meaning at national and international scale, and that it can be transformed into a sustainable destination marketing tool. For this purpose, a summer scan on the need to do the conceptual work in the first stage has been made, secondary data has been exploited and document review has been made. As a result, it is believed that Ulubey Ebem Köft is a local value, a convenient tool for the marketing of sustainable tourist destinations. By preserving the originalities of the local foods, such as Ulubey Ebem Köftesi, the sustainability will provide a significant advantage in the competition of their destinations. In this context, the supply of our country’s local foods, which is very rich in food and beverage, at a certain standard, will contribute to the promotion and marketing of our country’s tourism in national and international terms.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.101
Turkish Studies Social Sciences