Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
Gömülü kaninlerin transmigrasyon insidansının belirlenmesi
2018
Dergi:  
Selcuk Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanı amacı gömülü kanin dişler arsında transmigrant kanin insidansının belirlenmesi ve transmigrant kanin dişlerinin değerlendirilmesidir.  Gereç ve Yöntemler: Bu çalışmada Ankara Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalında 2012 yılında tarafımızdan gömülü kanin diş sebebiyle muayene ve tedavi edilmiş 121 hastaya ait (36 erkek, 85 kadın) klinik ve panoramik radyografi görüntüleri retrospektif olarak analiz edilmiş ve transmigrant kanin içeren vakalar yaş, cinsiyet, pozisyon, lokalizasyon,tedavi protokolleri ve sınıflama açısından istatistiksel olarak değerlendirilmiş ve görülme sıklığı belirlenmiştir.  Bulgular: 4 hasta veri eksikliği nedeniyle çalışma dışı bırakılmıştır. 117 hastada 146 kanin dişinin içerisinde 3 ü üst çene (1 erkek, 2 kadın) 10’u alt çene(2 erkek, 8 kadın) de olmak üzere 13 (3 erkek,10 kadın) tek taraflı transmigrant kanin bulunmuştur. Ortalama yaş 32.38 olarak tespit edilmiştir. Alt çenede görülenlerde Sınıf 1(%50)sık rastlanılan pozisyon olmuştur. 8 dişin tedavisi çekim ile yapılırken 5 dişin tedavisinde takipyapılması uygun görülmüştür.. Gömülü kaninler arasında transmigrasyon görülme insidansı %8.90 olup bu oran üst çenede %2.52 olarak bulunmuşken alt çenede %37.03 olarak belirlenmiştir. Sonuçlar: Transmigrasyon görülme insidansı alt çenede üst çeneye oranla istatistiksel olarak anlamlı derecede yüksektir (p<0.05). Diş hekimlerinin yalnızca klinik muayene ile tespit edilemeyecek transmigrasyon ile karşılaşabileceklerinin farkında olmaları ve radyografik muayenelerini ihmal etmemeleri gerekmektedir. Anahtar Kelimeler: transmigrasyon; gömülü kanin; alt çene; üst çene

Anahtar Kelimeler:

Identification of the transmigration incident of buried rabbits
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this study is to determine the incidence of the transmigrant blood in the buried blood teeth and to evaluate the transmigrant blood teeth.  In this study, the clinical and panoramic radiographic images of 121 patients (36 men, 85 women) which were examined and treated by us in 2012 in the University of Ankara Oral, Dental and Dental Surgery Anabolic Department were analyzed retrospectively and cases containing transmigrant blood were statistically evaluated in terms of age, gender, position, localization, treatment protocols and classification and the frequency of observation was determined.  4 patients have been dismissed due to lack of data. In 117 patients of 146 blood teeth, 13 (3 men, 10 women) of one-sided transmigrant blood were found, including 3 of the upper chest (1 male, 2 female) and 10 of the lower chest (2 male, 8 female). The average age is 32.38. At the bottom of the neck, class 1 (50%) was frequently found. 8 dental treatments are performed with drawing and 5 dental treatments are considered appropriate to be followed. the incidence of transmigration among the buried rabbits is 8.90% and this rate is 2.52% in the upper chest while 37.03% in the lower chest is determined. Results: The incidence of transmigration is statistically significantly higher compared to the upper neck in the lower neck (p<0.05). Dentists should be aware that they may only face transmigration that cannot be detected by clinical examination and should not ignore their radiographic examinations. Keywords: transmigration; buried blood; lower neck; upper neck

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selcuk Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 699
Atıf : 255
2023 Impact/Etki : 0.03
Selcuk Dental Journal