Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Polikistik Over Sendromlu Infertil Hastalarda IUI Sikluslarında Gnrh Antagonisti Kullanımının Etkinliği
2017
Dergi:  
Abant Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Polikistik over sendromu anovulasyon ile ilişkili olarak infertilite ve menstrüel disfonksiyona yol açan bir hastalıktır. Bu çalışmada polikistik over sendromlu infertil hastalarda intrauterin inseminasyon siklusunda gonadotropin salgılatıcı hormon antagonisti kullanımının folliküler gelişim, tedavi süresi ve gebelik oranları üzerine etkisi araştırılmıştır. YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışmaya 20-35 yaş arası polikistik over sendromu olan infertil 54 hasta dahil edildi. Hastalar iki gruba ayrıldı. İlk gruba düşük doz basamaklı artım rejimi ile rekombinant FSH ve GnRH antagonisti kullanılarak ovulasyon indüksiyonu sonrası human koryonik gonadotropin uygulamasını takiben intrauterin inseminasyon yapılan hastalar dahil edildi Grup 1, n: 27 . Kontrol grubunda aynı protokol ile ovaryan stimülasyon ve inseminasyon yapılan ancak GnRH antagonisti kullanılmayan hastalar dahil edildi Grup 2, n: 27 . BULGULAR: Grup 2’deki iki hastada tedavi sırasında gelişen prematür LH artışı nedeniyle sikluslar iptal edildi ve bu iki hasta çalışma dışı bırakıldı. Grup 1’de hiçbir hastada prematür LH artışı izlenmedi. Tedavi sonunda grup 1’de daha fazla hastada monofoliküler gelişim saptandı. Grup 1’de grup 2’ye göre dominant folikül sayısı ve E2 oranı daha düşük idi. Grup 1’de hastaların % 33’ünde 9/27 , grup 2’de ise % 16’sında 4/25 gebelik tespit edildi. TARTIŞMA ve SONUÇ: İVF sikluslarında kullanımı gün geçtikçe artan GnRH antagonisti sayesinde ovulasyon indüksiyonu sonrası planlanan inseminasyon sikluslarında özellikle PKOS’li hastalarda izlenen ve siklus iptallerine neden olan prematür LH artışının da önüne geçilebilir ve gebelik oranları arttırılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Abant Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 568
Atıf : 331
2023 Impact/Etki : 0.05
Abant Tıp Dergisi