Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Sanal kaytarma, mobbing, örgütsel vatandaşlık ve iş etiği kavramlarının konaklama işletmeleri açısından değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Journal of Tourism Research Institute
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, sanal kaytarma, mobbing, örgütsel vatandaşlık ve iş etiği kavramları açıklanarak söz konusu kavramların konaklama işletmeleri açından önemini ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda yapılan literatür araştırmasında sanal kaytarma, mobbing, örgütsel vatandaşlık ve iş etiği konusunda oldukça fazla çalışma yapıldığı tespit edilmiş, yine söz konusu çalışmaların bulgularından hareketle bu kavramların konaklama işletmeleri açısından oldukça önemli etkilerinin olduğu tespit edilmiştir. Bu çalışma kapsamda öncelikle sanal kaytarma, mobbing, örgütsel vatandaşlık ve iş etiği kavramları açıklanmış, akabinde bu kavramlarla ilişkili olarak yapılan bazı çalışmalara değinilmiştir. Bu çerçevede söz konusu kavramların konaklama işletmeleri açısından önemi değerlendirildiğinde sanal kaytarma ve mobbingin konaklama işletmelerinde çalışan personeli olumsuz yönde etkilerken, örgütsel vatandaşlık davranışı ve iş etiğinin olumlu yönde etkilediği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Cyberloafing, Mobbing, Organizational Citizenship and Business Ethics In Terms Of Accommodation Businesses
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explain the concepts of cyberloafing, mobbing, organizational citizenship and business ethics and to reveal the importance of these concepts in terms of accommodation businesses. In the literature research conducted for this purpose, it has been determined that a lot of work has been done on cyberloafing, mobbing, organizational citizenship and work ethics, and it has been determined that these concepts have very important effects in terms of accommodation businesses, based on the findings of these studies. In this study, firstly the concepts of cyberloafing, mobbing, organizational citizenship and work ethics are explained, and then some studies related to these concepts are mentioned. In this context, when the importance of these concepts in terms of accommodation enterprises is evaluated, it is concluded that while cyberloafing and mobbing affect the personnel working in accommodation enterprises negatively, organizational citizenship behavior and work ethics affect positively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal of Tourism Research Institute

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Tourism Research Institute