Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 21
 Görüntüleme 60
 İndirme 18
EĞİTİM FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRETMEN ADAYLARININ EĞİTİM AMAÇLI İNTERNET KULLANIMI ÖZ-YETERLİK ALGILARININ İNCELENMESİ: Sakarya Üniversitesi Örneği
2015
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören öğretmen adaylarının eğitim amaçlı internet kullanımı öz-yeterlik algılarının düzeyini belirlemek amacıyla kesitsel tarama modeli kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırma bulgularına göre öğretmen adaylarının eğitim amaçlı internet kullanımı öz-yeterlik algıları; cinsiyet, öğrenim görülen bölüm, bilgisayar kullanım yılı, haftalık bilgisayar kullanım süresi, haftalık internet kullanım süresi, haftalık sosyal medya kullanım süresi, eğitimde interneti kullanabilme yeterliği, Fatih projesi teknolojilerini kullanma yeterliği ve mesleki yaşamlarında internetten eğitim amaçlı materyal bulma yeterliği değişkenlerine göre anlamlı farklılıklar göstermiştir. Araştırma sonuçlarına göre genel olarak öğretmen adaylarının bilgisayar ve internetle ilgili doğrudan deneyimleri arttıkça eğitim amaçlı internet kullanımı öz-yeterlik algıları da artmaktadır. Ayrıca Fatih projesi ve öğretmen yeterlikleri dikkate alındığında bu algıların geliştirilmesine yönelik eğitimlerin verilmesi gerektiği bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

the examples of teaching candidates studying at the educational faculty of internet usage of self-employment perceptions for educational purposes
2015
Yazar:  
Özet:

this research was conducted using the cross-sectional screening model in order to determine the level of self-employment perceptions of the teaching faculty of the university education for educational purposes. according to research findings, teachers candidates for educational purposes internet use subjective perceptions of gender education seen part of computer usage period weekly internet usage time weekly social media usage time is sufficient to use the technologies of the fatih project, which is sufficient to use the internet in education, and significantly different differences according to the variables of finding educational materials from the internet in professional lives, according to the research results, the general teachers and the usage of the usage of the usage of the project, as well as the need for direct educational experiences of the development of the use of the use of the use of the use of the education and the educational experience of the information of the information, as a project, and the use of the use of the educational experience of the information, and the necessary education of the information, as a job studies, as well as well as an internet, and the necessary to the use of the use of the use of the information, and the necessary, as the use of the use of the use of the use of the use of the use of the information of

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.240
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal