Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Heyelan Meydana Gelmiş Bir Parkta Göçme Mekanizmasının Araştırılması ve Heyelan Önleme Tedbirleri
2023
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Ankara ilinin Çubuk ilçesi sınırları içerisinde bulunan Adnan Menderes Parkında meydana gelen bir heyelan incelenmiş ve bu heyelanı durdurmak için yapılabilecek iyileştirme yöntemleri araştırılmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Sanat Yapıları Şube Müdürlüğünden temin edilen zemin etüt verileri kullanılarak idealize zemin kesiti çıkartılmış ve bu kesit üzerinde kısa dönem ve uzun dönem duraylılık analizleri gerçekleştirilmiştir. Şev duraylılık analizleri limit denge yöntemlerini esas alan Slide 8.0 kullanılarak yapılmıştır. İnklinometre verileri ve arazi gözlemlerine dayanarak belirlenen yenilme düzlemi kullanılarak geri analizler yapılmış ve heyelan etmiş zemin yüzeyini temsil eden uzun dönem reziduel zemin parametreleri bulunmuştur. Yapılan analizler neticesinde, yatay drenler ile YASS’nin düşürülmesi, kazı yapılarak şevin düzenlenmesi ve 120 cm çapında 300 cm ara ile çift sıra fore kazık ve bunları birbirine bağlayan 1 m kalınlığında başlık kirişi yapılması ve yol kotuna kadar toprakarme duvar yapılmasıyla heyelanın durdurulabileceği tespit edilmiştir. Bu tedbirler uygulanarak yapılan duraylılık analizleri sonucunda şevin güvenlik katsayısı 1,6 olarak hesaplanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Exploration of the immigration mechanism in a park in Heyelan Square and Prevention Measures
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, a heil has been studied in the Adnan Menderes Park, which is located within the border of the Çubuk district of Ankara, and the methods of healing that can be done to stop this heil have been studied. Ankara Metropolitan Municipality Science Affairs Directorate of the Art Buildings Branch Directorate of the Art Buildings Branch of the Art Buildings Branch of the Art Buildings Branch of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings of the Art Buildings. The shift resistance analysis was made using Slide 8.0 based on the limit balance methods. On the basis of the Inklinometer data and land observations, reanalysis has been made using the fixed renewal level and long-term residual ground parameters that represent the heated ground surface have been found. As a result of the analyses made, the reduction of the YASS with the horizontal drains, the arrangement of the shell by the harvesting and the double row of the fore harvest with a diameter of 120 cm and the 1 m thickness of the head curvation and the landing wall by the road coat can be stopped. As a result of the durability analysis performed by these measures, the safety ratio of the shine was calculated as 1.6 .

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.098
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi