Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 13
Group efficiency analysis in decision processes: a data envelopment analysis approach
2019
Dergi:  
Croatian Operational Research Review
Yazar:  
Özet:

Data envelopment analysis (DEA) is a powerful mathematical programming methodology for evaluating the relative efficiency of decision-making units (DMUs) with multiple outputs and multiple inputs. In the classic DEA, it has been implicitly assumed that all DMUs perform in a unique technology set and the traditional DEA cannot measure the relative performances of DMUs with dissimilar classes. In other words, if we have different groups of DMUs, the traditional DEA models cannot be applied to evaluate such cases. In this paper, it has been assumed that the DMUs do business in different groups. We are interested to evaluate the members of the groups. The main aim of this paper is proposing a DEA-based methodology to estimate the technical efficiency of DMUs along with different groups with different technologies. The proposed method is illustrated by an empirical example on banking industry.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Croatian Operational Research Review

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 364
Atıf : 123
2023 Impact/Etki : 0.03
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q4
111/135

Croatian Operational Research Review