Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
AŞI KARŞITLARININ SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDAKİ PAYLAŞIMLARININ İNCELENMESİ: INSTAGRAM ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
Medical Research Reports
Yazar:  
Özet:

Sosyal medya, günümüzde insanların aktif olarak kullandığı bir platformdur ve insanlar, pek çok farklı platformda, pek çok konuya odaklanan kişi veya sayfa hesaplarını takip edebilmekte, etkileşime girebilmekte ve fikir beyan edebilmektedir. Aşılar ise; küresel düzeyde sağlığın geliştirilmesini sağlayan halk sağlığı uygulamalarının temel taşlarından biridir. Aşıların ve bağışıklamanın tarihi çok eski zamanlara dayanmaktadır. Aşı karşıtları ise; tıbbi, hukuki, dini/siyasi sebeplerle aşı uygulamalarını reddeden gruplardır ve aşı karşıtlarının tarihi, aşının tarihi kadar eskidir. Sosyal medya, kontrolsüzlüğü ve geniş kitlelere ulaşma kapasitesi nedeniyle aşı karşıtlarının örgütlenmesi ve aşı hakkındaki fikirlerini yayabilmesi adına etkili platformlar haline gelmiştir. Amaç: Bu çalışma; aşı karşıtlarının Instagram hesaplarındaki paylaşımlarının incelenmesi amacını taşımaktadır. Yöntem: Çalışma; içerik analizi yöntemiyle oluşturulmuş, 10.000’den fazla kullanıcıya sahip olan 10 (on) Instagram hesabının 24.12.2018 tarihinden 19.06.2019 tarihine dek olan paylaşımları dikkate alınmıştır. Bulgular: Aşı karşıtlığı hususunda paylaşım yapan hesapların çoğu anonim (kullanıcısı belirsiz) hesaplar olması nedeniyle, gerek bilgi ve bilimsel argüman eksikliği, gerekse üslup ve konuya hakimiyet adına, sağlıkçı nosyonu olmayan bireyler olduğu sonucuna varılabilir. Tartışma: İncelenen hesapların paylaşımları, aşıların içeriği ve zararları, zorunlu aşı uygulamasının tıbbi ve hukuki bir zorunluluk olmadığı hususunda toplanmaktadır. Sonuç: Toplumun, aşılamanın bir toplum sağlığı hizmeti olduğunu kavraması, aşı ile önlenebilir hastalıklar konusundaki bilgi düzeyinin arttırılması ve ülkemizin güncel bir bağışıklama sisteminin uygulaması için yasal düzenlemelerin reziyonuna ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Medical Research Reports

Dergi Türü :   Uluslararası

Medical Research Reports