Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 31
 İndirme 3
COVID-19 Salgınında Özel Öğrenme Güçlüğü Olan Bireylere, Ailelerine ve Öğretmenlerine Sunulan Destekler
2021
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada COVID-19 salgınında Türkiye’de ve dünyada özel öğrenme güçlüğü alanında destek sunan kurumların özel öğrenme güçlüğü olan bireyler, bu bireylerin aileleri ve öğretmenleri için gerçekleştirdikleri çalışmaların incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada betimsel durum deseni kullanılmıştır. Kurumların web sitelerinde yer alan içerikler doküman incelemesi yoluyla analiz edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre kurumların sıklıkla eğitim desteklerinde çevrimiçi yayınlarla aile, öğretmen ve öğrencilerin desteklenmesini hedefledikleri, sağlık desteklerinde çevrimiçi sağlık destek hatlarının kurulması ve çevrimiçi yayınlar aracılığıyla ruh sağlığının korunması, sağlık kurumlarına acil başvuru gerektiren durumlar hakkında bilgi verilmesini hedefledikleri görülmüştür. Kurumların nadiren eğitsel araç gereç temini, mahkeme ücretleri ve terapist ücretlerinin karşılanması amacıyla yardım fonu kurulması, salgın döneminde ekonomik koşullar nedeniyle dil ve konuşma terapisi alamayan öğrenciler için destek paketi açıklanması için savunuculuk faaliyeti, özel öğrenme güçlüğü olan genç ve yetişkin bireylerin yine özel öğrenme güçlüğü olan çocuklara destek olacağı koçluk sisteminin çalışması, öğrencilerin yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi çalışması ve durum belirleme araştırmalarını gerçekleştirdikleri görülmüştür. Kurumlar arası iş birliği çalışmaları incelendiğinde sadece iki kurumun sosyal yardım derneği, okuryazarlık derneği, sigorta şirketi ve çeşitli kamu kuruluşları ile iş birlikleri gerçekleştirdiği görülmüştür. Kurumların hem diğer kuruluşlarla hem de kendi aralarında gerçekleştirecekleri iş birlikleri sayısının ve çeşitliliğinin artması beklenmektedir. Araştırmada elde edilen bulgular alanyazında gerçekleştirilen diğer araştırma sonuçları ile tartışılmış ve önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Support for individuals, families and teachers with special learning difficulties in the COVID-19 attack
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, individuals with special learning difficulties of the institutions that provide support in the field of special learning difficulties in Turkey and the world in the COVID-19 epidemic are intended to study the work they do for their families and teachers. In the research has been used the imaging status design. The contents on the websites of the institutions have been analyzed through the document review. The research finds that the institutions often aim to support families, teachers and students through online publications in educational support, the establishment of online health support lines in health support and the protection of mental health through online publications, and the information on the situations that require emergency application to health institutions. The establishment of the aid fund for institutions to provide rare educational tools, court payments and therapist payments, the defence activity for the disclosure of support packages for students who are unable to speak and speak therapy due to economic conditions during the epidemic period, the work of the training system that will support children with special learning difficulties, the study of the development of foreign language skills of students and the situation determination studies have been carried out. When the interinstitutional cooperation studies were studied, it was found that only two institutions performed associations with the social aid association, the literary association, the insurance company and various public organizations. It is expected that the number and diversity of unions that institutions will carry out with both other organizations and among themselves will increase. The findings obtained in the study were discussed with the other research results conducted in the field and presented in recommendations.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 6.985
Quarter
Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q1
47/239

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi