Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Effect of Seed Priming With Salicylic Acid on Germinability and Seedling Vigor Fenugreek (Trigonella Foenum-Graecum)
2018
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaşlı çemen otu (Trigonella foenum-graecum) tohumlarında farklı salisilik asit uygulamalarının (kontrol, 1700 ve 2800 µN) çimlenme yeteneği ve fide canlılığı üzerine etkileri, 24 ve 48 saat 1hızlandırma ile yaşlanmaya bırakılmış tohumlar ve yaşlandırma uygulanmamış kontrol grubunda %95 nispi nem ve 45 °C sıcaklıkta incelenmiştir. Priming olmadan 48 saat yaşlandırmanın ortalama çimlenme yüzdesi, fide uzunluğu, fide ağırlığı, çimlenme hızı, çimlenme hızı katsayısı, ortalama günlük çimlenme, çimlenme tekdüzeliği katsayısı, çimlenme gücü, maksimum günlük çimlenme ve çimlenme değerlerinde önemli kayıplara neden olmuştur. Ancak, yaşlandırılmış tohumlar 2800 μM SA ile priming olduğunda, çimlenme yüzdesi % 41'den %100'e ulaşarak parametreler önemli ölçüde gelişmiştir. Bu parametrelerin aksine, en yüksek günlük çimlenme hızı, ortalama çimlenme süresi ve ortalama çimlenme hızı, 48 saat yaşlandırılmış priming yapılmış tohumlarda gözlenmiştir. Ek olarak, 2800 μM SA ile priming yapılmış tohumlarda, 48 saat süreyle yaşlandırma, fide doku su yüzdelerini % 94.48'e yükseltmiştir. 48 saat süre ile hızlandırılmış yaşlandırma, fide uzunluğu ve ağırlığını önemli ölçüde azaltmıştır. En yüksek fide uzunluğu, plumule kuru ağırlığı ve fide kuru ağırlığı 2800 μM SA ile priming uğramış tohumlarda gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.689
2023 Impact/Etki : 0.344
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi