Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 4
Süreç-odaklı yazma yaklaşımının yazma dersindeki yeri ve etkisi
2014
Dergi:  
Dil Dergisi
Yazar:  
Özet:

Süreç-Odaklı Yazma Yaklaşımı, yazma becerisini bir ürün olarak değil debir süreç olarak ele alarak öğrencilerin üretimde bulunmadan önceki veüretim sırasındaki işlemler üzerinde odaklanmalarını sağlar ve böylecezorlu bir aşamayı öğrenciler için kolaylaştırır. Bu araştırmada SüreçOdaklı Yazma Yaklaşımı ile gerçekleştirilen bir öğretim süreci sonundaöğrencilerin yaklaşıma yönelik düşünce, tutum ve eylemlerinde bir değişiklik olup olmadığının saptanması amaçlanmıştır. Deneysel desenli çalışmakapsamında öncelikle öğrencilerin yaklaşıma yönelik tutum, düşünce ve bilgilerini sorgulayan bir anket uygulanmıştır. 6 haftalık Süreç-Odaklı YazmaYaklaşımına dayalı kuramsal ve uygulamalı bir öğretim sürecinin ardındanaynı anket sontest olarak yeniden uygulanmıştır. Verilerin EşleştirilmişÖrneklemler İçin T Testi kullanılarak incelenmesiyle öğrencilerin yaklaşımayönelik tutum, düşünce ve eylemlerinde olumlu yönde bir değişiklik olduğugörülmüştür. Dolayısıyla, Süreç-Odaklı Yazma Yaklaşımının yazma dersineyönelik tutumları, düşünceleri ve eylemleri de değiştirdiği varsayılmaktadır.Bu sonuç kapsamında yazma derslerinde yaklaşımın kullanılması önerilmiştir

Anahtar Kelimeler:

The place and impact of the process-oriented writing approach in the writing lesson
2014
Dergi:  
Dil Dergisi
Yazar:  
Özet:

The Process-Ordinary Writing Approach enables students to focus on the processes during production before they are in production by addressing the writing skills as a product, not as a process, and facilitates such a phase for students. In this study, a teaching process carried out with the ProcessOdakly Writing Approach is aimed at determining if there is a change in the students' thinking, attitudes and actions towards the approach. In the experimental model workmap, a survey was implemented firstly questioning the attitudes, thoughts and knowledge of students towards the approach. The 6 weeks of Process-Odaklı WritingAccording to a theoretical and practical teaching process the same survey is reapplicated as estest. The study of the data using the T-Test for Compared Examples has shown that the students' approach has a positive change in their attitudes, thoughts and actions. Therefore, it is assumed that the Process-Ordinary Writing Approach has also changed his attitudes, thoughts and actions towards the writing course.In this context, the use of the approach in the writing courses is recommended.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Dil Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.641
Atıf : 4.398
2023 Impact/Etki : 0.2
Dil Dergisi