Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 8
SPOR ENDÜSTİRİSİNDE DÜNYACA ÜNLÜ FUTBOLCULARIN İNFLUENCER PAZARLAMA İLE YARATTIĞI ETKİLERİ
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ünlü futbolcuların bireysel instagram hesabındaki, takipçilerinin gün geçtikçe artmasının etkisiyle, markaların tanıtımlarını paylaşmaları, beğenileri ve yorumlarının da artmasıyla, markalar ünlü sporcular aracılığı ile ürün veya hizmetlerinin tanıtımını yapmalarının incelemektir. Bu kişilerin sadık bir takipçi kitlesi vardır ve bu kitle influencer’ın deneyimlerinden faydalanır, paylaşımlarına güvenir, inanır ve benimsemektedir. Araştırmamızda inceleme grubu olarak, dünyaca ünlü ve takipçi sayıları milyonları bulmuş futbolcuları ve onlar aracılığı ile markaların tüketicilerle buluşmalarını instagram hesaplarındaki markaların tanıtım resimleri, beğenileri, yorumları ve takipçi sayısı üzerinden değerlendirilmiştir. Araştırma sınırlılıkları, takipçi sayısı milyonu bulmuş on futbolcunun instagram hesapları verileri 5 Haziran 2018 tarihinden itibaren elde edilen sayısal verilerle belirlenmiştir. Nitel araştırma olarak yapılan çalışma yazılı dokümanlar (bilgi veri tarama) ile desteklenerek durum çalışma yöntemi ile yapılmıştır. Sonuç olarak, instagram takipçi sayısı fazla olan futbolcuların genellikle spor markalarının tanıtımlarını yaptıkları, yorumları ve beğenileri bunlar üzerinden aldıkları tespit edilmiştir. Ünlü ve takipçi sayısı milyonları bulan on futbolcu üzerinde yapılan incelemelerde Adidas, Nike, Puma gibi spor giyim markalarının tanıtımlarının daha fazla yapıldığı ve beğeni aldığı tespit edilmiştir. Sporcuların özel hesaplarının, bir pazarlama portalı haline gelmesi, bu sosyal platformda ise güncel olarak anında yayıldığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research