Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 2
İktisadi Güvenlik/leştirme: MENA ve Türkiye
2017
Dergi:  
Avrasya Etüdleri
Yazar:  
Özet:

The subject of economic securitization is the satisfaction and security of the economic interests of an country. A. Smith, the founder of the doctrine of Classical Economics, indicates that the security comes before welfare. While the threat subjects and perceptions are changing in “g-localization” world, the economic securitization or desecuritization appears to be open-ended processes. At this point, Middle East and North Africa (MENA) countries (Egypt, Iraq, Iran, Syria, etc.) which is the most unstable but one of the richest region in the world and Turkey as one of the emerging markets come to mind. MENA is a boiling pot that similar to scalding hot and some countries have tried to gain from this situation. The pot is too big, its contents are too complex and there is a fire which is no blinking. Turkey, who also take part in this boiler, sometimes a scoop position is also looking for stability and peace. One of the problems is concerning both the pot and the spoon is economic securitization. Among the components of this problem there are protection of local property of natural resources, immigration control, energy distribution security, land-based trade, terrorism, etc. In this study, the concept of economic (de)securitization has discussed in the background of the MENA, in light of various safety doctrines (Copenhagen, etc.)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Avrasya Etüdleri

Dergi Türü :   Ulusal

Avrasya Etüdleri