Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
Over Disgerminomları
2004
Dergi:  
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Ovarian disgerminom olgularının klinik özellikleri, tedavi ve prognozları gözden geçirildi.Materyal ve Metot: 1988-2003 tarihleri arasında kliniğimizde ovarian disgerminom tanısı almış 23 olgu retrospektif olarak gözden geçirildi. Operasyon piyesleri hastanemiz patoloji birimince değerlendirildi. Hastaların yaş, parite, USG bulguları, evreleri, tümör markerları, tedavi ve prognozları incelendi. Evrelendirme FİGO sistemine göre yapıldı. Tedavi olarak cerrahi tedavi uygulandı. Gerekli olgularda radyoterapi ve kemoterapi eklendi.Bulgular: Olgularımızın yaş ortalaması 24,3 idi. Hastaların %56,5i (13/23) nullipardı. Bir olguda tanı gebelikte konuldu. USG de %78, 3(18/23) olguda umblikusa kadar uzanan adneksial kökenli semisolid kitle mevcuttu. Ortalama tümör çapı 18,4 cm olarak belirlendi. Preoperatif olarak CA-125 ölçümü yapılan 16 hastanın 9 (%56,3) unda değer 35 u/ml üzerindeydi. Postoperatif olarak tüm olgularda CA-125 değerleri normal bulundu. Olguların hepsi primer olarak cerrahi ile tedavi edildi. Altı olguda operasyon sonrası rezidü tümör kalmıştı. 3 olguya 3500 cGy radyoterapi uygulandı. 20 olguya operasyon sonrası kemoterapi eklendi. 3 olguda tanıdan bir yıl sonra, 1 olguda ise tanıdan iki yıl sonra relaps gözlendi. Bir olgu tanıdan 1, 5 yıl sonra ex oldu. 21 olgunun ise takipleri devam etmektedir.Sonuç: Genç yaştaki over tümörlerinde kesin tanının konulması ve doğru evreleme yapılması; en iyi tedavinin seçilmesine katkıda bulunacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 30
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi