User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 14
Over Disgerminomları
2004
Journal:  
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Ovarian disgerminom olgularının klinik özellikleri, tedavi ve prognozları gözden geçirildi.Materyal ve Metot: 1988-2003 tarihleri arasında kliniğimizde ovarian disgerminom tanısı almış 23 olgu retrospektif olarak gözden geçirildi. Operasyon piyesleri hastanemiz patoloji birimince değerlendirildi. Hastaların yaş, parite, USG bulguları, evreleri, tümör markerları, tedavi ve prognozları incelendi. Evrelendirme FİGO sistemine göre yapıldı. Tedavi olarak cerrahi tedavi uygulandı. Gerekli olgularda radyoterapi ve kemoterapi eklendi.Bulgular: Olgularımızın yaş ortalaması 24,3 idi. Hastaların %56,5i (13/23) nullipardı. Bir olguda tanı gebelikte konuldu. USG de %78, 3(18/23) olguda umblikusa kadar uzanan adneksial kökenli semisolid kitle mevcuttu. Ortalama tümör çapı 18,4 cm olarak belirlendi. Preoperatif olarak CA-125 ölçümü yapılan 16 hastanın 9 (%56,3) unda değer 35 u/ml üzerindeydi. Postoperatif olarak tüm olgularda CA-125 değerleri normal bulundu. Olguların hepsi primer olarak cerrahi ile tedavi edildi. Altı olguda operasyon sonrası rezidü tümör kalmıştı. 3 olguya 3500 cGy radyoterapi uygulandı. 20 olguya operasyon sonrası kemoterapi eklendi. 3 olguda tanıdan bir yıl sonra, 1 olguda ise tanıdan iki yıl sonra relaps gözlendi. Bir olgu tanıdan 1, 5 yıl sonra ex oldu. 21 olgunun ise takipleri devam etmektedir.Sonuç: Genç yaştaki over tümörlerinde kesin tanının konulması ve doğru evreleme yapılması; en iyi tedavinin seçilmesine katkıda bulunacaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 30
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi