Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 34
 İndirme 7
Maddi Duran Varlıkların BOBİ FRS ve VUK Kapsamında Karşılaştırılması
2022
Dergi:  
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Muhasebede ortak bir dil ve raporlama sistemi oluşturulması amacıyla, finansal raporlama standartları geliştirilmiş ve ülkemizde de 2013 yılı itibarıyla bağımsız denetime tabi olan işletmelerin Türkiye Finansal Raporlama Standartları’nı (TFRS) uygulamaları öngörülmüştür. 2014 yılında bağımsız denetim kapsamı, TFRS kapsamından ayrıştırılmış ve 2018 yılında uygulanmaya başlanmak üzere, bağımsız denetime tabi olan ancak TFRS’leri uygulamayan işletmelere yönelik Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) yayımlanmıştır. BOBİ FRS ile Vergi Usul Kanunu’nda (VUK), aynı olaylara ilişkin farklı hükümler bulunması, aynı olaydan kaynaklanan farklı sonuçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Özellikle mali tablolarda önemli bir paya sahip olmalarından dolayı, mali tabloları etkileme derecesi yüksek olan maddi duran varlıklara yönelik farklı uygulamalar, işletmelerin dönem sonuçlarını doğrudan etkilemektedir. VUK’a nazaran BOBİ FRS’ye göre düzenlenen mali tablolar, gerçeğe ve ihtiyaca uygun, karşılaştırılabilir ve doğrulanabilir bilgi sunmakla birlikte finansal raporlamanın kalitesini artırmaktadır. Bu nedenle BOBİ FRS’nin kapsamının genişletilmesi faydalı finansal bilgiye erişim için önem taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of material Duran assets in the BOBI FRS and VUK range
2022
Yazar:  
Özet:

In order to create a common language and reporting system in accounting, the financial reporting standards have been developed and the application of the Turkish Financial Reporting Standards (TFRS) for that are subject to independent audit in our country since 2013. In 2014, the independent audit scope was separated from the TFRS scope and the Financial Reporting Standard (BOBI FRS) for large and medium-sized enterprises for enterprises that are subject to independent audit but do not apply the TFRS was published to begin its application in 2018. BOBI FRS and the Tax Procedure Act (VUK), the existence of different provisions concerning the same events, causes the occurrence of different consequences resulting from the same event. Because they have a significant share, especially in financial statements, the different practices for financial assets with a high degree of impact on financial statements directly affect the period results of. The financial statements organized by VUK according to BOBI FRS, while providing information appropriate to reality and needs, comparable and verified, improve the quality of financial reporting. Therefore, the extension of the scope of BOBI FRS is important for access to useful financial information.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 200
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi