Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN İŞÇİLERE MESLEKÎ EĞİTİM ZORUNLULUĞU
1995
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnşaat iş kolunda niteliksiz çok sayıda işçilerin çalışması yapıda hasarlar oluşmasına yol açar. O bakımdan işçilerin nitelikli hale getirilmesi yapı güvenliği açısından önemlidir. Meslek içi eğitimlerle, periyodik kalfalık ve ustalık kursları düzenlemek suretiyle bu sağlanabilir. İşçi kendi branşında yaptığı işin teknik özelliklerini sağlaması ve standartlara uyma becerisi kazanmış olacaktır. Kurslarda, çalıştığı iş çeşitine göre anlayabileceği seviyede standart bilgiler verilmesi amaçlanmalıdır. Ayrıca şantiyelerde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri, verimlilik, şantiye düzenlenmesi ve işletmeciliğinde çevre faktörü; o işyerinde çalışanların yetki ve sorumluluk sınırları ile alt-üst ilişkisinde kişisel boyutun incelenmesi de başlıca konular olmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Workers in the construction sector are required to have professional training
1995
Yazar:  
Özet:

The work of a large number of unqualified workers in the construction work arises damage to the structure. In this regard, the qualification of workers is important in terms of construction safety. This can be achieved by professional training, by organizing periodic curriculum and mastery courses. The worker will have gained the technical characteristics of the work he does in his own branch and the ability to comply with the standards. In the courses, it should be aimed at providing standard information to the level it can understand according to the variety of work he works. Moreover, workers’ health and safety measures in the workshops, efficiency, the environmental factor in the workshops and the management of the workshops; the limitations of powers and responsibilities of the workers in the workplace and the study of the personal dimension in the under-up relationship should also be the main topics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.968
Atıf : 4.367
2023 Impact/Etki : 0.145
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi