Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
YARISİLİNDİRİK BİR KANALDA 2 BOYUTLU HAVA JETİ İLE ÇARPMA SOĞUTMASI
1998
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Literatürde yüzeylerin hava jeti yardımı ile ısıtılması veya soğutulması üzerine çeşitli araştırmalar bulunmaktadır. Ancak bu araştırmaların hemen tamamı, düz yüzey veya kanallar içindir. Bu çalışmada, silindirik bir kanalın iç yüzeyindeki bir yarıktan kanala dik bir jet akışı olması durumu için, eğriliğin akışa ve ısı geçişine etkisi araştırılmıştır. Laminer jet akışı durumu için, Simpler algoritması olarak bilinen sayısal algoritma silindirik koordinatlara uyarlanarak bir bilgisayar programı hazırlanmış ve çeşitli eğrilikler için çalıştırılarak hız, sıcaklık ve basınç dağılımlarının eğriliğe bağlı değişimleri incelenmiştir. Çarpan jetin Re sayısı 100-1500 arasında değiştirilmiş, jet üfleme genişliğinin kanal yüksekliğine oranı 0.25 olarak sabit tutulmuştur. Sonuçlar grafikler halinde verilmiş, ayrıca elde edilen sayısal sonuçlar kullanılarak ısı geçiş katsayısı için ampirik bir bağıntı çıkarılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.968
Atıf : 4.405
2023 Impact/Etki : 0.145
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi