Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 45
 İndirme 8
J. W. Redhouse’un Kaleminden Osmanlı Şiirinin Unutulmuş Bir Müdafaanamesi: “Turkish Poetry”
2019
Dergi:  
Divan Edebiyatı Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, J. W. Redhouse’un “On the History, System and Varieties of Turkish Poetry” 1879 başlıklı makalesini tartışmaya açmaktadır. Bu makale, Josef von Hammer-Purgstall’ın Geschichte der Osmanischen Dichtkunst 1836–8 , M. Servan de Sugny’nin La Muse Ottomane 1853 ve Dora d'Istria’nın La poésie des Ottomans 1877 adlı çalışmalarından sonra Batı’da Osmanlı şiirini müstakil olarak ele alan ilk makaledir. Redhouse’un bu makalesi, o dönemde Batı’daki “barbar Türk” imajına bir tepki olarak kaleme alınmıştır. Redhouse, “Turkish Poetry” ile Türklere karşı oluşturulan bu olumsuz algıyı yıkmaya çalışırken bir yandan da Osmanlı şiirinin tarihselliğini konu edinen ilk eleştirel çalışmayı ortaya koymuştur. Redhouse’un “Turkish Poetry” başlıklı makalesinin içeriğinin, söyleminin ve Osmanlı edebiyat tarihi yazınındaki yerinin analiz edileceği bu makalede, Batı’daki Osmanlı edebiyatı literatürünün nasıl bir motivasyonla üretildiği ve Redhouse’un makalesinin bu literatüre nasıl bir katkı sağladığı ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
A Forgotten Apology Of Ottoman Poetry From The Pen Of J. W. Redhouse: “turkish Poetry”
2019
Yazar:  
Özet:

This article analyses J. W. Redhouse’s article “On the History, System and Varieties of Turkish Poetry” 1879 , the first comprehensive work on Ottoman poetry in the West after the works of Josef von Hammer-Purgstall’s Geschichte der Osmanischen Dichtkunst 1836–8 , M. Servan de Sugny’s La Muse Ottomane 1853 and Dora d'Istria’s La poésie des Ottomans 1877 . Redhouse’s article responded to the negative representation of Turks who were portrayed as “barbarians” by certain writers of his time. Redhouse aims to change these negative perceptions of Turks and thereby puts forward the first critical study on the historiography of Ottoman poetry. In this piece, I examine the context and discourse of Redhouse’s “Turkish Poetry”. I will also examine the main motivations of the Western literary corpus on Ottoman literature and the contribution of Redhouse’s article to this corpus.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Divan Edebiyatı Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 483
Atıf : 371
2023 Impact/Etki : 0.018
Divan Edebiyatı Araştırmaları Dergisi