Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 2
Planning of Tram Stop Design: Usak University Sample
2019
Dergi:  
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Considering today's conditions, people prefer to live in cities as a result of social, political, cultural and most importantly technological developments. Therefore, the population rate of cities is increasing day by day. Due to the traffic distress experienced in urban transportation, it becomes necessity to use the public transportation vehicles which are less harmful, more noise-free, more comfortable, faster and safer. The city of Usak is one of the cities that are constantly developing and growing as well as it is receiving immigration from the surrounding provinces. This increase results as raises traffic problems in Usak city. The aim of this paper is to determine the route of tram system, design of tram stops and evaluate solutions with the tram systems to the problems experienced in traffic between Usak city and Usak University campus. Besides, the general characteristics of route between Usak city and Usak University campus are mentioned and the necessity of the tram system design project for Usak has been emphasized.

Anahtar Kelimeler:

Planning of Tramway Station Designs: Servant University Example
2019
Yazar:  
Özet:

Considering today’s conditions, people prefer to live in cities as a result of social, political, cultural and most importantly technological developments. Therefore, the population rate of cities is increasing day by day. Due to the traffic distress experienced in urban transportation, it becomes necessity to use the public transport vehicles which are less harmful, more noise-free, more comfortable, faster and safer. The city of Usak is one of the cities that are constantly developing and growing as well as it is receiving immigration from the surrounding provinces. This increases results as raises traffic problems in Nashville. The aim of this paper is to determine the route of tram system, design of tram stops and evaluate solutions with the tram systems to the problems experienced in traffic between Usak city and Usak University campus. Besides, the general characteristics of route between Usak city and Usak University campus are mentioned and the necessity of the tram system design project for Usak has been emphasized.

Anahtar Kelimeler:

Tramvay Durak Tasarimlarinin Planlanmasi: Usak Universitesi Ornegi
2019
Yazar:  
Özet:

Günümüz koşulları göz önünde bulundurulduğunda sosyal, siyasal, kültürel ve en önemlisi teknolojik gelişmeler neticesinde insanlar kentlerde yaşamayı daha çok tercih etmektedir. Kent içi ulaşımda yaşanan trafik sıkıntıları sebebiyle kullanıcıların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış çevreye daha az zarar veren, daha gürültüsüz çalışan, konforu yüksek, daha hızlı ve daha güvenli toplu taşıma araçlarının kullanılması zorunlu hale gelmektedir. Uşak ili sürekli gelişen ve büyüyen, dışarıdan göç alan şehirlerden biridir. Bu artış beraberinde Uşak ilinde de trafik sorunlarını gündeme getirmekte ve trafik akışı zor hale gelmektedir. Bu çalışmanın amacı; tramvay sistemi güzergahını belirlemek, tramvay duraklarının tasarımını yapmak ve tramvay sistemleri ile Uşak şehri ve Uşak Üniversitesi kampüsü arasındaki trafikte yaşanan sorunlara yönelik çözümleri değerlendirmektir. Ayrıca, çalışma sonuçlarında Uşak şehri ile Uşak Üniversitesi kampüsü arasındaki yolun genel özelliklerinden bahsedilmekte ve Uşak tramvay sistemi projesinin gerekliliği vurgulanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 340
Atıf : 1.357
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi