User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 9
Endotrakeal Tüp Kaf Basınç Kontrol Eğitiminin Hemşirelerin Bilgi Düzeyine Etkisi
2020
Journal:  
Türk Yoğun Bakım Dergisi
Author:  
Abstract:

GİRİŞ ve AMAÇ: Yoğun bakımda çalışan hemşirelere endotrakeal tüp kaf basıncı kontrolüne ilişkin düzenlenen eğitimin hemşirelerin bu konuda bilgi düzeyine etkisini incelemekti. YÖNTEM ve GEREÇLER: Yarı deneysel bu çalışma Ağustos 2017 tarihinde bir üniversite hastanesinin sekiz farklı yoğun bakım ünitelerinde çalışan 32 hemşire ile yapıldı. Veriler, yapılandırılmış 8 maddelik Sosyodemografik ve Mesleki Özellikler Formu, 20 maddelik Endotrakeal Tüp Kaf Basıncı Kontrolüne İlişkin Bilgi Düzeyi Değerlendirme Formu ile toplandı. BULGULAR: Hemşirelerin yaş ortalaması 25,80 ± 5,31 yıl olup, %59.4'u kadındır. Hemşirelerin ortalama çalışma süresi 5.87 ± 4.44 yıl, yoğun bakım deneyimi ise ortalama 4.37 ± 3.85 yıldı. Endotrakeal tüp kaf basınç eğitimi sonrası hemşirelerin bilgi puan ortalamaları (17.90 ± 1.71), eğitim öncesi puan ortalamalarına (10.90 ± 2.73) göre anlamlı derecede yüksek bulundu (Z = -4.942, p <0.001). TARTIŞMA ve SONUÇ: Endotrakeal tüp manşet basınç eğitiminin yoğun bakım hemşirelerinin bilgi düzeyini arttırdığı ve hemşirelerin görüş ve önerilerinin olumlu olduğu tespit edildi. Yoğun bakım hemşirelerinin endotrakeal tüp manşet basınç kontrolü ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimin artırılması önerilir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Türk Yoğun Bakım Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 131
Cite : 10
2023 Impact : 0.021
Türk Yoğun Bakım Dergisi