Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 16
Ombudsman ve Sosyal Medya: Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Twitter Kullanımına İlişkin Ampirik Bir Analiz
2016
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu yönetiminin hukuka ve hakkaniyete uygun hareket etmesini sağlamak, katılımı teşvik etmek ve devlet-vatandaş ilişkilerini iyileştirmek ombudsmanın temel görevleri arasındadır. Sosyal medya araçları bir ülkede ombudsmanın bu görevlerini başarıyla yerine getirebilmesine katkı sağlama potansiyeline sahiptir. Ancak, Türkiye’de ombudsman-sosyal medya ilişkisi ilgili literatürde analiz edilmiş bir konu değildir. Bu çalışma, Türkiye’de Twitter örneği bağlamında sosyal medya ve ombudsman arasındaki ilişkiye odaklanmaktadır. Bu bağlamda, çalışmanın amacı, içerik analizi yönteminden yararlanarak, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) Twitter’dan ne amaçla yararlandığını analiz etmek ve bu sosyal medya aracının Türkiye’de KDK’nın rolünü yerine getirmesine katkı sağlayıp sağlamadığını değerlendirmektir. Yapılan analizin bulgularına göre, Türkiye’de KDK, Twitter’dan vatandaşları kararlarına ve incelemelerine ilişkin bilgilendirme ve kurumu tanıtma amacıyla yararlanırken; katılımı teşvik etme ve vatandaşla iki yönlü iletişime geçme açısından Twitter’ı etkin bir şekilde kullanmamaktadır. KDK Twitter’ın sunduğu fırsatlardan tam anlamıyla yararlanmamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

ombudsman and social media public auditor institution039 is amprified analysis on twitter use
2016
Yazar:  
Özet:

social media tools are among the basic tasks of ombudsma to promote participation in providing public management to comply with law and legality, and to improve government relations, social media tools have the potential to contribute to the fact that hembudsma can successfully perform these tasks in a country, but it is not an issue that has been analyzed in the literature about ombudsmansosyal media relations in turkey, this study focuses on the relationship between social media and ombudsman in the context of twitter in turkey, and to evaluate the role of social media in terms of research, and to evaluate the social media and to be aware of the research of turkey

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.060
Atıf : 8.167
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi