Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 30
 İndirme 4
Sarısaltık Ocağına Bağlı Aleviler’de Ölüm İle İlgili İnanç ve Ritüeller (Tunceli Karacaköy Örneği)
2003
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, insan hayatının üç önemli “geçiş” dönemlerinden birisi olan “ölüm” olgusu etrafında kümelenen âdet, inanma ile dinsel ve büyüsel işlemler, folklor ve etnoğrafya’nın da yardımıyla ancak, esas itibariyle din sosyolojisinin bakış açılarıyla anlaşılmaya ve açıklanmaya çalışılmıştır. Bu bağlamda, araştırmaya konu olarak, Tunceli İli, Hozat İlçesi’ne bağlı bir “Alevî kültür sahası” olan “Karacaköy” seçilmiştir. Araştırma boyunca, söz konusu köy toplumundaki “ölüm” geleneğine ilişkin âdet, inanç, dinsel ve büyüsel işlemlerin, Sünnî inançlı topluluklardakilerle benzeşen ve farklılaşan yönleri üzerinde durulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Those who believe in the death and the death of the wicked are the wicked and the wicked.
2003
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

In this study, the "death" phenomenon, which is one of the three important "transition" periods of human life, accumulated around, with the help of faith, religious and magical processes, folklore and ethnography, was only attempted to be understood and explained, basically from the perspective of religious sociology. In this context, as the subject of the research, Tunceli is selected "Karacaköy" which is a "Alevî culture field" connected to the Hozat district. During the study, the focus was on the aspects of the attitude, faith, religious and magical processes related to the "death" tradition in the rural community, which are similar and differentiated with those in the Sunnite faithful communities.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Erciyes Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 883
Atıf : 6.565
2023 Impact/Etki : 0.19
Erciyes Akademi