Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
SHAİNİN DENEY TASARIMI İLE İPLİK MUKAVEMETLERİ ÜZERİNDE ÇIKTI DEĞİŞKENLİĞİNİN AZALTILMASI
2019
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde rekabetin artması dolayısıyla iyi ürün veya kaliteli hizmet sunmak önemli bir problem haline gelmiştir. İşletmeler, kalite problemlerini gidermek ve müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla birçok yönteme başvurmuştur. Bu yöntemlerden birisi de deney tasarımıdır. Deney tasarımı ile parametre değerleri ile çıktı değişkeni üzerinde değişimde azalma sağlanır. Bu çalışmada çıktı değişkenliğini azaltmaya yönelik Shainin deney tasarımı kullanılmıştır. Uygulama iplik üretimi yapan bir firmada yapılmıştır. Bu çalışmada işletmenin   30/1 PTR olarak isimlendirdiği ipkiklerdeki çıktı değişkenliği ele alınmıştır. İpliklerin mukavemetleri üzerindeki çıktı değişkenliği neden olan faktörler elyaf uzunluğu, elyaf mukavemeti, büküm miktarı olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

SHAIN'S EXPERIENCE DESIGN WITH THE REVIEW OF THE REVIEW OF THE REVIEW
2019
Yazar:  
Özet:

Today, due to the increased competition, providing a good product or quality service has become a major problem. Companies have applied many methods to solve quality problems and ensure customer satisfaction. One of these methods is experimental design. The experimental design provides a reduction in the change on the output variable with the parameters values. In this study, the Shainin experimental design was used to reduce the variation of the outcome. The application was made in a company that manufactures wire. This study discussed the output variation in the ipkics that the company named 30/1 PTR. The factors that cause the output variation over the strengths of the thread are determined as the fiber length, the fiber strength, the amount of swelling.

Anahtar Kelimeler:

Reduction Of Output Variability On Yarn Strengths With Shainin’s Experimental Design
2019
Yazar:  
Özet:

Today, due to increasing competition, providing good products or quality services has become an important problem. Businesses have resorted to many methods in order to solve quality problems and to provide customer satisfaction. One of these methods is the experimental design. With the experimental design, the parameter values and the change on the output variable are reduced. In this study, Shainin's experimental design is used to decrease the output variability. The application is carried out in a company that produces yarn. In this study, the output variability of the products which are named as 30/1 PTR are discussed. Factors that cause output variability on the strength of yarns have been determined as fiber length, fiber strength and twist quantity. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.273
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi