Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 19
EVALUATION OF CARBON FOOTPRINT FROM TRANSPORTATION IN TURKEY
2023
Dergi:  
Scientific Journal of Mehmet Akif Ersoy University
Yazar:  
Özet:

Today, approximately 95% of the energy consumed for transportation all over the world is met by engines using hydrocarbon fuels. Accordingly, approximately 20% of global greenhouse gases are produced by the combustion of fuels used in transportation. CO2, CH4 and N2O are the most important greenhouse gas emissions from transportation. The identification, monitoring, control and reduction of greenhouse gases from transportation have a significant impact on global climate change. In this study, the greenhouse gas emissions from transportation in Turkey were evaluated. For this purpose, greenhouse gas emissions measured between 1990-2019 were used. Emission values are taken from the data of the Turkish Statistical Institute (TUIK). CO2 emissions from transportation in Turkey have increased every year since 1990. CH4 emissions from transportation have increased since 2000 and have recently reached their highest values. N2O emissions from transportation showed a small increase, and followed a stagnant course for long years.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Scientific Journal of Mehmet Akif Ersoy University

Dergi Türü :   Uluslararası

Scientific Journal of Mehmet Akif Ersoy University