Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Sezaryen Doğumda Gelişmiş Cerrahi Sonrası İyileşme Programları: Literatür Taraması
2022
Dergi:  
Türk Kadın Sağlığı ve Neonatoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişmiş Cerrahi Sonrası İyileşme (ERAS) programları, 2000’li yılların başından beri birçok cerrahi uzmanlık dalında operasyon sonuçlarını iyileştirmiştir. Bu multidisipliner standart bakım programı, cerrahi hastalarının preoperatif, intraoperatif, postoperatif bakımını optimize etmeyi amaçlamıştır. Yeni yayınlar ERAS protokollerinin sezaryen doğumlarda başarıyla uygulandığını göstermiştir. Sezaryen doğumda ERAS programının temel öğeleri; antenatal eğitim/danışmanlık, cerrahi öncesi tıbbi optimizasyon, anestezi öncesi medikasyon, sınırlı açlık süresi, karbonhidrat suplementasyonu, intraoperatif anestezi yönetimi, cerrahi alan enfeksiyon profilaksisi, normotermi ve övoleminin sürdürülmesi, uygun cerrahi teknik, yenidoğan bakımı, postoperatif analjezi, bulantı ve kusmanın önlenmesi, erken beslenme, erken mobilizasyon, tromboembolizm profilaksisi, glukoz yönetimi, idrar yönetimi ve taburculuk danışmanlığıdır. Bu öğelerin uygulanması, maternal /neonatal sonuçların iyileşmesi ve hastanede kalış süresinin azalması ile sonuçlanmıştır. Bununla birlikte, bu konudaki mevcut literatür sezaryen doğum için standartlaştırılmış, küresel olarak uygulanan bir ERAS protokolü geliştirmek için yeterli değildir. Bakım programını ve önerileri geliştirmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

Enhanced Recovery After Surgery Programs In Cesarean Delivery: Review Of The Literature
2022
Yazar:  
Özet:

Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) programs have been improved surgical outcomes in many surgical sub-specialties, since the early 2000s. This multidisciplinary standardized care program aimed to optimize preoperative, intraoperative, and postoperative care of patients undergoing surgery. Recent reports showed that the ERAS protocols have been successfully implemented in cesarean deliveries. The key elements of ERAS program in cesarean delivery are antenatal education/counseling, preoperative medical optimization, preanesthetic medication, limited fasting time, carbohydrate supplementation, intraoperative anesthetic management, surgical site infection prophylaxis, maintenance of normothermia and euvolemia, appropriate surgical technique, newborn care, postoperative analgesia, prevention of nausea and vomiting, early feeding, early mobilization, thromboembolism prophylaxis, glucose management, urinary management, and discharge counseling. The implementation of these elements resulted with improved maternal/neonatal outcomes and reduced length of hospital stay. However, the current literature on this topic is not enough to develop a standardized globally implemented ERAS protocol for cesarean delivery. Further studies are required to enhance the care program and recommendations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türk Kadın Sağlığı ve Neonatoloji Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türk Kadın Sağlığı ve Neonatoloji Dergisi