Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 59
 İndirme 13
İslâm Düşüncesinde İlimlerin Tasnifi
2020
Dergi:  
Universal Journal of Theology
Yazar:  
Özet:

İslâm Düşüncesinde İlimlerin Tasnifi isimli eser Ahmet Çapku ve Erhan Güngör’ün gayretleri ile ilk defa 2012 yılında İnsan Yayınları tarafından İstanbul’da neşredilmiştir. Eserin orjinali İngilizce olup “Classification of Knowledge in Islam” ismini taşımaktadır. Müellifi Osman Bakar olan eser 1992 yılında onun doktora çalışması olarak orijinal hali ile basılmıştır. Osman Bakar 1946 doğumlu olup halen Malaya Üniversitesi’nde fahrî felsefe profesörü ünvanı ile tanınmaktadır. İslâm düşünürleri çeşitli dönemlerde ilimlerin alan ve sınırlarını birbirinden ayırmak, bu alanlar arasındaki ilişkileri belirlemek ve farklı ilimlere ait birikimleri sistematik bir şekilde değerlendirerek öncelikli olarak öğrenilmesi gereken ilimleri ortaya koymak gibi amaçlarla ilimleri kapsamlı tasniflere tabi tutmuşlardır. Düşünce ve anlayış dünyalarına göre kimileri dînî ilimleri ön plana çıkarırken kimileri de felsefî ilimleri odak noktası olarak kabul etmiştir. Bazıları ise her ikisine de aynı mesafeden yaklaşarak objektif bir bakış açısı yakalamaya ve daha kapsayıcı bir tasnif yapmaya çalışmıştır. İşte bu kitap da bu bağlamda okura, yazarın tercihi ile Fârâbî (ö. 339/950), Gazzâlî (ö. 505/1111) ve Şirâzî (ö. 710/1311) olmak üzere üç büyük İslâm düşünürünün ilimler tasnifi hakkındaki görüşlerini karşılaştırmalı olarak sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Islamic Thoughts
2020
Yazar:  
Özet:

The work named Tasnifi of the Islams in Islamic Thought, with the efforts of Ahmet Çapku and Erhan Güngör, was first published in Istanbul by Human Publications in 2012. The original work is in English and is called “Classification of Knowledge in Islam”. The work, which was the author of Osman Bakar, was printed with the original status as his doctoral work in 1992. Osman Bakar was born in 1946 and is still recognized as a professor of philosophy at the University of Malaya. Islamic thinkers have undergone comprehensive disciplines for the purposes of distinguishing the fields and boundaries of the sciences in various periods, determining the relationships between these fields and systematically evaluating the accumulations of the different sciences and revealing the sciences that must be learned in the first place. In the world of thought and understanding, some have brought religious sciences to the forefront, while some have seen philosophical sciences as a focus. Some of them approached both of them from the same distance and tried to capture an objective perspective and make a more comprehensive design. This is the book, and this is the book, and this is the book, and this is the book, and this is the book, and this is the book. 339/950), in the Gaza Strip. 505/1111 and Shirâzî (E. The three great Islamic thinkers, 710/1311, are comparative to the views of the scientists on the conception of science.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Universal Journal of Theology

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 108
Universal Journal of Theology