Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 95
 İndirme 17
COVID-19 Döneminde Hareketlilik: İstanbul Kent içi Toplu Ulaşım
2020
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

COVID-19 (SARS-CoV-2) virüsünün yayılımı Türkiye’de her alanı etkilediği gibi kent içi ulaşım dinamiklerini de etkilemiştir. Bu nedenle bu çalışma, virüsün yayılımdan en çok etkilenen İstanbul ilinde kent içi hareketliliğinin hükümetin aldığı tedbirler ve değişen kişisel ulaşım davranışları ile 11 Mart- 30 Haziran aralığında nasıl etkilendiğini ortaya koymaktadır. Çalışma kapsamında istatistiki veriler birincil kaynak olarak kullanılmakta ve kullanıcı davranış tutumu anketi ile desteklenmektedir. Bu çalışma, kamu sağlığını tehdit eden bir virüsle mücadele sürecinde toplu ulaşım kullanıcı davranışlarının hükümet tarafından alınan tedbirler, tavsiyeler ve bunlara ek olarak kişisel tedbirler ile nasıl bir değişim geçirdiğini ve bunun toplu ulaşım kullanımını nasıl etkilediğini ortaya koymaktadır. Kullanıcı anketlerine göre, COVID-19 pandemisi süresince sosyal mesafe, maske kullanımı, ulaşım araçlarının dezenfekte edilmesi gibi tedbirler alınmasına rağmen toplu ulaşımın pandemi öncesine göre daha az tercih edildiği tespit edilmiştir. Ayrıca, özel araç sahipliliğinin ve ev-iş arası mesafesine bağlı olarak toplu ulaşım kullanımında toplu ulaşım yerine alternatif yollar tercih ettiği verisine ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Mobility in the COVID-19 Period: Istanbul City Public Transport
2020
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

The spread of the COVID-19 (SARS-CoV-2) virus has affected urban transport dynamics as it affects every area in Turkey. Therefore, this study shows how the urban mobility in the province of Istanbul, which is most affected by the spread of the virus, has been affected by the measures taken by the government and the changing personal transport behavior between 11 March and 30 June. In the framework of the study, statistical data is used as a primary source and is supported by the user behavior survey. This study shows how the public transport user behavior in the process of fighting a virus that threatens public health changes with the measures, advice and personal measures taken by the government and how it affects the use of public transport. According to user surveys, the COVID-19 pandemic was found that public transport was less preferred than before the pandemic, despite taking measures such as social distance, use of masks, the disinfection of transport vehicles. Additionally, it has been that, depending on the ownership of private vehicles and the distance between home and work, alternative roads are preferred in the use of public transport instead of public transport.

Anahtar Kelimeler:

Mobility In The Covid-19 Period: Urban Public Transport In Istanbul
2020
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

The spread of COVID-19 (SARS-CoV-2) virus has affected every aspect of daily life in Turkey, included inner-city public transport. Istanbul is the most affected city by the spread of the virus. Therefore, this study reveals how urban mobility in Istanbul is affected by the measures taken by the government and behavioural change of public transport users between March 11 and June 30. In this study, statistical data was used as the primary source and it is supported by a user behaviour questionnaire. The study shows how public transport user behaviour has changed with the Turkish government’s measures and recommendations, and personal protective measures, and how these affected public transport use in the city. As a result of the surveys, public transportation is less preferred than before the pandemic, even though the measures such as social distancing, use of masks, and disinfection of transportation vehicles. In addition, commuters have preferred alternative ways to public transport depending on the ownership of private vehicles and the distance between home and work.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kent Akademisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 691
Atıf : 1.319
Kent Akademisi