Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Geçiş Sürecinde Halk Sektörü Girişimciliği
2015
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sermayenin tabana yayılması, mevcut gelişmelerden halkın genelinin yararlanmasında ve demokratik şartların oluşumunda ana etken girişimciliktir. Girişimciliğin toplumsal zeminde geniş bir alan kaplayarak yayıldığı tek sektör ise Halk Sektörüdür. Halk Sektörü, halkın kendi tasarruflarıyla, kendi yönetiminde üretim imkânlarını var eden ve halkın kendi kendisini istihdam imkânına kavuşturan bir güce sahiptir. Bu durum onu, özel sektörden ve kamu sektöründen ayıranönemli özelliktir. Hem özel sektörde hem de devlet sektöründe emek sahipleri sadece üretimin bir parçası durumundayken, Halk Sektöründe çalışanlar yönetime, sermayeye ve kâra katılırlar. Çalışmanın yöntemi, kaynak taraması ve biçimsel olmayan mülakat tekniğine dayalıdır. Şirintaş fabrikası çalışma konusuna örnek teşkil etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Pamukkale Üniversitesi İşletme Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Pamukkale Üniversitesi İşletme Araştırmaları Dergisi