Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 9
Kök Değerlerin Eğitimine İlişkin Tutum Ölçeği Geliştirme Çalışması
2022
Dergi:  
Türk Akademik Yayınlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, öğretmen adaylarının kök değerlerin eğitimine ilişkin tutumlarını belirlemek amacıyla bir ölçme aracı geliştirmektir. Bu amaç doğrultusunda ilgili literatür taranarak ve alan uzmanlarının desteği alınarak ölçek madde havuzu oluşturulmuştur. Beşli likert tipinde hazırlanan ölçek 2020-2021 eğitim öğretim yılının bahar döneminde Ankara ilinde bulunan bir devlet üniversitesinin eğitim fakültesi ile spor bilimleri fakültesinde öğrenimlerine farklı sınıflarda ve çeşitli branşlarda devam eden 458 öğretmen adayından elde edilen verilerle geliştirilmiştir. Ölçek geliştirme aşamasında yapılan Açımlayıcı Faktör Analizi (AFA) neticesinde ölçek yapısının “kök değerlerin kazandırılması”, “kök değerlere ilgi”, “bireyler için kök değerler”, “kök değerlerin gerekliliği” ve “ders ve öğrenci açısından kök değerler” olmak üzere 5 faktör altında toplandığı, 34 maddeden meydana geldiği ve faktör yüklerinin .40 ile .88 arasında değiştiği görülmüştür. Ölçeğe ilişkin yapılan korelasyon analizleri neticesinde ölçeği oluşturan faktörler altında toplanan maddelerin korelasyon katsayılarının .20’den yüksek olduğu belirlenmiştir. Ölçeğin faktörleri arasında ise pozitif yönde ilişki olduğu görülmüştür. Geliştirilen ölçeğin toplam varyansın %55,89’unu açıkladığı ve ölçeğin geneline ilişkin Cronbach’s Alpha değerinin .93 olduğu belirlenmiştir. Çalışma sonucunda ortaya konan ölçme aracının öğretmen adaylarının kök değerlerin eğitimine ilişkin tutumlarını belirlemek amacıyla kullanılabilecek geçerli ve güvenilir bir yapıda olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Developing An Attitude Scale For Root Values Education
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türk Akademik Yayınlar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 75
Atıf : 7
Türk Akademik Yayınlar Dergisi