Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
Rasyona Keten Tohumu veya Ayçiçek Yağı İlavesinin Koyunlarda Bazı Et Kalite Kriterleri ve Fizyolojik Parametreler Üzerine Etkileri
2016
Dergi:  
Hayvansal Üretim
Yazar:  
Özet:

Sağlıklı ve kaliteli et üretimi üzerine yapılan çalışmalar, et kalitesinin bazı besleme stratejileri ile manipüle edilebildiğini göstermektedir. Bu çalışmada rasyona ilave edilen keten tohumu yağı veya ayçiçek yağının Anadolu Merinosu koyunlarında et kalitesi ve bazı fizyolojik parametreler üzerine etkisi araştırılmıştır. Ergin koyunlar (n=37) üç deneme grubuna ayrılarak kontrol (KON), keten tohumu yağı (KET) veya ayçiçek yağı (AYÇ) ilave edilmiş rasyonlarla beslendiler. Kontrol grubunun karma yemine herhangi bir yağ katılmazken, KET ve AYÇ gruplarının karma yemlerine % 4 oranında keten yağı veya ayçiçek yağı ilave edilmiştir. Koyunlar deneme rasyonlarıyla 70 gün ad libitum olarak bireysel bölmelerde beslendikten sonra kesilerek göz-kası örnekleri toplanmıştır. Et örneklerinde kuru madde, pH, damlama kaybı, pişirme kaybı, su tutma kapasitesi ve renk analizleri yapılmıştır. Rasyona yağ ilavesinin, incelenen et kalite kriterleri içinde sadece etin su tutma kapasitesi üzerine etkisi olduğu belirlenmiştir. Kontrol grubuna göre KET grubunda etin su tutma kapasitesi daha yüksek bulunmuştur. Rasyona yağ ilave edilmesinin L*, a*, b* değerlerini içeren et rengi parametrelerine etkisi olmamıştır. Kan ve rumen pH’sı ile karaciğer ve dalak ağırlıkları gruplar arasında farklılık göstermemiştir. Koyun rasyonlarına orta seviyede katılan keten yağının etin su tutma kapasitesi dışında incelenen diğer özellikleri üzerine bir etkisi olmamıştır, ancak yem tüketimini arttırdığı saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Hayvansal Üretim

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 2.341
2023 Impact/Etki : 0.2
Hayvansal Üretim