Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 16
 İndirme 5
Boş Zaman Seyahatleri Temelinde Airbnb Deneyimlerine Netnografik Bir Bakış
2021
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Boş zamanlarını farklı destinasyonlara seyahat ederek geçirmeyi amaçlayan bireyler, konaklama ihtiyaçları için pansiyon, otel, apart, hostel ve rezidans gibi farklı konaklama tesislerini tercih etmektedir. Airbnb platformu bu bireyler için hem özel hem de işletme bazında konaklama hizmeti sağlayan kullanıcıları e-ticaret odaklı bir iş modeliyle bir araya getirmektedir. Platformun ve tesislerin bütüncül bir şekilde değerlendirilmesi açısından kullanıcıların yorumları önem taşımaktadır. Bu çalışmada, Airbnb kullanıcılarının tesis, destinasyon ve tesis sahiplerine ilişkin görüşlerini içeren yorumların incelenmesi amaçlanmıştır. Airbnb platformu üzerinden konaklama tesislerini kiralayan bireylerin hizmet sonrası mekâna ilişkin yaptıkları yorumlar araştırma kapsamında netnografi yöntemiyle incelenmiştir. Araştırmaya Airbnb kullanımının yoğun olduğu İstanbul, New York ve Paris olmak üzere üç önemli destinasyon dahil edilmiştir. Bu kapsamda kullanıcı yorumları incelenmiş ve veriler temalar halinde değerlendirilmiştir. Sonuç olarak, Airbnb kullanıcılarının konum, güven, fiyat, hijyen, oda olanakları, çevre ve ev sahipleri şeklinde tespit edilen temalara odaklandığı ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Net-Graphic View of the Airbnb Experiences Based on Vacation Travel
2021
Yazar:  
Özet:

Individuals who intend to spend their leisure time traveling to different destinations prefer different accommodation facilities such as hostels, hotels, apartments, hostels and residences for their accommodation needs. The Airbnb platform brings together users providing both private and business-based accommodation services for these individuals with an e-commerce-oriented business model. The user’s comments are of importance in terms of the comprehensive assessment of the platform and facilities. The study aims to examine Airbnb users’ opinions about the facility, destination and property owners. The comments made by individuals who rent accommodation through the Airbnb platform about the post-service space have been studied in the framework of the research by the netnographic method. The research included three major destinations, including Istanbul, New York and Paris, where the use of Airbnb is intense. In this context, the user reviews have been reviewed and the data has been evaluated in themes. As a result, it turned out that Airbnb users focused on the topics identified in the form of location, confidence, price, hygiene, room facilities, environment and hosts.

Anahtar Kelimeler:

A Netnographic Look At Airbnb Experiences Based On Leisure Travels
2021
Yazar:  
Özet:

Individuals who aim to spend their leisure traveling to different destinations prefer different accommodation facilities such as hostels, hotels, apartments and residences for their accommodation needs. The Airbnb platform brings together users who provide both private and business accommodation services for these individuals with an e-commerce-oriented business model. Users' comments are important for the holistic evaluation of the platform and facilities. In this study, it is aimed to examine the comments of Airbnb users regarding the facility, destination and facility owners. The comments made by individuals who rented accommodation facilities on the Airbnb platform regarding the post-service space were analyzed using netnography method. Three important destinations, namely Istanbul, New York and Paris, where Airbnb usage is intense, were included in the study. In this context, user comments were examined, and the data were evaluated as themes. As a result, it has been revealed that Airbnb users focus on themes identified as location, trust, price, hygiene, room amenities, environment and hosts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gaziantep University Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 8.487
Gaziantep University Journal of Social Sciences