User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 42
 Downloands 5
INVESTIGATION OF OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY PRACTICE PERCEPTIONS OF MEDICAL REPRESENTATIVES OPERATING IN THE PHARMACEUTICAL PROMOTION INDUSTRY
2021
Journal:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Author:  
Abstract:

İlaç sektörü üretim ve ticaret kapasitesi ile ekonominin en kritik sektörlerinden birisidir. Birçok ülke aracılığı ile de desteklenen endüstri alanı haline gelmiştir. Bütçe olarak yüksek rakamlı çalışmalar bulunmakta ve patentler alınmaktadır. İlaç pazarında ürünün satışını yapan tıbbi mümessiller, yeni ürünün tanıtımında ve piyasaya sürülmesi aşamasında faaliyete geçmesi ile ilaç satışında büyük etkileri vardır. İlaç sektöründe satışı yükselten ana faktör, tıbbi mümessillerin yetenekleri ve iletişimdeki güven dayanaklı diyaloglar sağlamasıdır. Bundan dolayı tıbbi mümessillerde iş alanındaki güven tatminin yüksek düzeyde olması ilacın lansmanını sağlaması bakımından önemlidir. Tıbbi mümessillerin ilaç tanıtımı ve işini yapması sırasında işveren tarafından iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sağlanması gerekmektedir. Tıbbi mümesssiller, işin yürütümü sırasında stres, mobbing, iş kaygısı, kotayı doldurma, birçok hastane ve doktor ziyaretleri sırasında çeşitli risk etmenlerine maruz kalmaktadır. Bu çalışmada, ilaç tanıtım sektöründe faaliyet gösteren tıbbi mümessillerin iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına yönelik algı düzeylerinin bağlı olduğu etkenleri incelemeye çalıştık. Tıbbı mümesillere anket uygulaması yaparak ankete verilen cevaplar “IBM SPSS Statistics 25.0” programı ile analiz edilmiş ve “Cronbach Alpha (α)” değeri 0.784 bulunmuştur. α değerinin 0.6< α <0,8 aralığında olması çalışmanın güvenilir olduğunu göstermektedir. Çalışma katılan mümesillerin erkek, 30-39 yaş aralığında, evli, lisans mezunu, ilaç sektöründe çalışan, büyük çoğunluğu temel İSG eğitimi almış olanların çoğunlukta olduğunu belirledik. İSG uygulamala algılarının hizmet yılı artışına bağlı olarak işten ayrılma isteğine bağlı olduğunu, cinsiyet, medeni durum, aylık geliri gibi etkenlere bağlı olmadığını belirledik. Tıbbı mümesillerin en çok piskososyal ve biyolojik risk etmenlerine maruz kaldığını ve zor bir meslek olduğunu tespit ettik.

Keywords:

INVESTIGATION OF OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY PRACTICE PERCEPTIONS OF MEDICAL REPRESENTATIVES OPERATING IN THE PHARMACEUTICAL PROMOTION INDUSTRY
2021
Author:  
0
2021
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.160
Cite : 1.568
Journal of Social and Humanities Sciences Research