Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
 İndirme 4
Fransa'da Yaşayan İkidilli Türk-Fransız Çocukların Türkçe ve Fransızca Dil Ediniminde Karşılaştıkları Zorluklar
2022
Dergi:  
Turkophone
Yazar:  
Özet:

Fransa'da işçi göçü ile gelen Türk ailelerinin çocuklarının dil öğreniminde karşılaştıkları sıkıntılar bugün artık 50.yılına evrilmiş ve bu bakımdan bu sorunların hangi boyutta karşılaşıldığı üzerine birçok makale ve tez yazılmıştır. Bugün geldiğimiz noktada iki dilli Türk çocuklarının dil ediniminde dinleme, konuşma, okuma ve yazma alanlarında sıkıntılar yaşadıkları gözlemlenmiştir. Bu çalışmada, geleneksel tarama yöntemi kullanılarak bir alan yazın taraması yapılmıştır. Bu çalışmada, Fransa’da yaşayan Türkiye kökenli iki dilli çocukların Türkçe ve Fransızca dil ediniminde yaşadıkları sıkıntıları ele almak ve iki dilliliğin dil edinimindeki etkilerini incelemektir. Bu amaçla birinci bölümde önce iki dillilik ve tanımları incelenmiştir. Daha sonra ise iki dilliliğin değişik yapıları açıklanmıştır. Devamında ise ikidilliliğin Fransa’da yaşayan ilkokul çağındaki Türk çocuklarının dil becerileri üzerindeki etkileri irdelenmiştir

Anahtar Kelimeler:

The Difficulties Faced By Bilingual Turkish-french Children Living In France In Turkish and French Language Acquisition
2022
Dergi:  
Turkophone
Yazar:  
Özet:

The difficulties faced by the children of Turkish families who arrived in France with the migration of workers in language learning have now evolved in its 50th year, and in this regard, many articles and theses have been written on the extent to which these problems are encountered. . At the point where we are today, it has been observed that bilingual Turkish children have difficulty in acquiring the language of listening, speaking, reading and writing. In this study, a review of the literature was performed using the traditional scanning method. Purpose of the article: To discuss the difficulties encountered by bilingual children of Turkish origin living in France in the acquisition of Turkish and French, and to examine the effects of bilingualism on language acquisition. For this reason, in the first chapter, bilingualism and its definitions were examined. Then, different structures of bilingualism are explained. Next, the effects of bilingualism on the language skills of Turkish children of primary school age living in France were examined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkophone

Dergi Türü :   Uluslararası

Turkophone