Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Ekosistem hizmetleri haritalamada matris yönteminin kullanımı: Adana Sarıçam örneği
2022
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hızlı nüfus artışına paralel olarak doğal kaynaklar üzerinde baskı artmakta, ekosistemlerin nitelik ve nicelik bakımından özellikleri değişmektedir. Bu değişim arazi örtüsü/alan kullanımı üzerinde ciddi sorunlar oluşturmakta ve kaynakların sürdürülebilir kullanımını riske atmaktadır. Bu nedenle ekosistem hizmetlerinin potansiyel analizinin yapılması, alan kullanım yönetim sürecinde büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmada, Adana Sarıçam ilçesi örneğinde arazi örtüsü/alan kullanımı değişiminin ekosistem hizmetleri üzerindeki etkisi incelenmiştir. Ekosistem hizmetlerinin potansiyel arzını bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmek için uzman odaklı matris metot yaklaşımı kullanılmıştır. Oluşturulan ekosistem hizmetleri sonuç haritasına göre, çalışma alanındaki en önemli ekosistem hizmeti sunan kullanımların ekilebilir alanlar, iğne yapraklı ormanlar, çayır-mera alanları ile makilik alanlar olduğu tespit edilmiştir. Çalışma kapsamında elde edilen alan kullanımı verileri, ekosistem hizmetleri matris ve haritalarının planlama çalışmalarında altlık veri olarak kullanılması hedeflenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Matrix Method Usage In Ecosystem Services Mapping: Adana Saricam Sample
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 3.263
2023 Impact/Etki : 0.224
Türkiye Ormancılık Dergisi