Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
2010-2021 Yıllarında Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Üzerine Yapılan Çalışmaların İncelenmesi
2022
Dergi:  
Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada teknolojik pedagojik alan bilgisi üzerine yapılan çalışmaların eğilimlerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Araştırmanın örneklemini 2010-2021 yılları arasında yayınlanmış 112 makale oluşturmaktadır. Araştırmada "Yayın Sınıflandırma Formu" kullanılmıştır. Bu form, araştırma kapsamında incelenen çalışmalar, çalışmanın disiplin alanları, konusu, yöntemi, veri toplama sürecinde kullanılan araçlar, örneklem ve veri analiz türleri hakkında tanımlayıcı bilgileri içerir. Araştırma sonucunda; araştırmaların sayısı yıllara göre değişmekte, belirli bir alana özgü olmayan çalışmaların büyük çoğunluğunun TPAB'a yönelik yeterlilik, tutum ve algıların incelenmesi olduğu, en çok nicel yöntemin tercih edildiği, genellikle ölçeklerin tercih edildiği Veri toplama aracı olarak, çalışmalarda öğretmen adaylarının sıklıkla çalışıldığı ve veri analiz yöntemi olarak nicel veri analiz yöntemlerinin tercih edildiği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Studies Made On Technological Pedagogical Content Knowledge İn The Years Of 2010-2021
2022
Yazar:  
Özet:

In this research, it is aimed to determine the trends of the studies on technological pedagogical content knowledge. The sample of the research consists of 112 articles published between 2010-2021. "Publication Classification Form" was used in the research. This form includes descriptive information about the studies examined within the scope of the research, the discipline areas of the study, the subject, the method, the tools used in the data collection process, the sample and the types of data analysis. As a result of the research; the number of studies varies according to years, the majority of studies that are not specific to a certain field, the most preferred subject is the examination of competence, attitudes and perceptions towards TPCK, the quantitative method is mostly preferred, the scales are generally preferred as a data collection tool, It has been revealed that in studies, pre-service teachers are frequently studied and quantitative data analysis methods are preferred as data analysis method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi