Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Statik ve Dinamik Yükleme Koşulları Altında Şev-Yüzeysel Temel Etkileşiminin Karşılaştırmalı Güvenlik Analizi
2022
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, farklı kayma dayanımı özelliklerine sahip kohezyonlu homojen şevler üzerinde yer alan yüzeysel temellerin güvenlik analizine odaklanmıştır. İyi bilinen bir ticari sonlu elemanlar mantığı tabanlı iki boyutlu sayısal bir yazılım kullanılarak statik ve dinamik analizler gerçekleştirmiştir. 30 Ekim 2020'de meydana gelen Samos-İzmir depremi dikkate alınarak dinamik analizler uygulanmıştır. Şev yüksekliği ve eğiminin farklılaşmasına bağlı olarak şev geometrisinin değişimi de dikkate alınmıştır. Şev-yüzeysel temel etkileşimi, temelin şev kenarından farklı göreli mesafeleri ve temel için çeşitli yükleme büyüklükleri dikkate alınarak incelenmiştir. Analiz sonuçları, öngörülen değişkenlerin bütünsel sistem stabilitesi üzerindeki etkilerinin derecesini yorumlamak için güvenlik faktörü değerleri açısından yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Comparative Safety Analyses Of Slope-shallow Foundation Interaction Under Static and Dynamic Loading Conditions
2022
Yazar:  
Özet:

This study is focused on the safety analysis of the shallow foundations located on cohesive homogenous slopes that has different shear strength characteristics. Static and dynamic analyses have been conducted with a well-known commercial finite element logic-based two dimensional numerical software. Dynamic analyses are performed with regard to the consideration of the Samos-İzmir earth-quake that happened in 30 October 2020. The change of the slope geometry depending on the differentiation of the slope height and inclination is also considered. The interaction between the slope-shallow foundation is investigated regarding different relative distances of the foundation from the slope edge and considering various loading magnitudes for the foundation. The results of the analyses are evaluated in terms of the factor of safety values to interpret the degree of the effects of foreseen variants on the integrated system stability.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.744
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi