Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Sedoanaljezi altında minör dental cerrahi girişimlerde anestezi deneyimlerimiz
2015
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Giriş ve Amaç: Dental uygulamaların önemli bir kısmı lokal anestezi altında gerçekleştirilmekte, sistemik fonksiyonların monitorizasyonu gerekmemektedir. Ancak dental tedaviye eşlik eden sağlık sorunları varlığında yakın monitorizasyon ve uygun tedavilerin yapılması zorunludur. Bu araştırmada; dental tedavileri lokal anestezi altında gerçekleştirilemeyen olguların sedoanaljezi altında Monitörize Anestezi Bakımı (MAB)  ile uygulamalarına ait verileri değerlendirilerek sonuçları sunulmuştur. Gereç ve Yöntem: Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda genel ameliyathanede bir yıl süresince minör cerrahi girişim (diş çekimi) gerçekleştirilen 1-75 yaş arası  621 olguya ait veri kayıtları incelendi. Anestezi formlarında kayıt altına alınan parametreler yanı sıra, işlem sırası ve sonrasında  ortaya çıkan yan etkiler değerlendirildi. Bulgular: Değerlendirme sonucunda; 1-75 yaş arası tüm olgularda Gözlemcinin Uyanıklık/Sedasyon Değerlendirme Skalası (OAA/S):3 düzeyi hedeflenerek uygulanan MAB ile minör cerrahi girişimi (diş çekimi) gerçekleştirildi. İşlem sırasında %4 olguda döküntü, %3.2 olguda bulantı,  işlem sonrası %6.4 olguda bulantı, %7.2 olguda kusma  dışında yan etki veya komplikasyon saptanmadı. Sonuç: İntravenöz anestezikler ile  MAB’ da   OAA/S:3 düzeyi sağlandığında  minör cerrahi girişimlerin (diş çekimi) güvenle gerçekleştirilebileceği düşüncesindeyiz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences