Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 34
 İndirme 4
Hasenekevleri (Maden-Elazığ) Güneyindeki Diyabazlarda Gelişen Hidrotermal Cu Cevherleşmesinin Jeolojisi ve Alterasyon Jeokimyası
2020
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin en önemli bakır yataklarından biri olan Maden (Elazığ) yatağı boyunca Orta Eosen yaşlı Maden Grubuna ait litolojiler bulunmaktadır. Bu litolojiler, volkanik kayaçlar ve sedimanter kayaçlardan oluşmakta ve KB-GD ve KD-GB uzanımlı faylar tarafından kesilmektedir. Maden (Elazığ) ilçesinin yaklaşık 12 km güneybatısında yer alan Hasenekevleri (Maden-Elazığ) bölgesinde Maden Grubuna ait diyabazlar içerisinde kırık hatlarında kuvars damarları ile ilişkili Cu zenginleşmeleri bulunmaktadır. Damar tipi ve epijenetik oluşumlu cevherleşme ortalama 30 m genişliğinde 100 m uzunluğundadır. Cevher damarları 1-5 cm arasında değişmekte ve Cu %2,45 değerine kadar ulaşmaktadır. Cevher süksesyonu pirit, kalkopirit, bornit, kovellit, götit ve malakit şeklindedir. Kırık hatları boyunca gelişen hidrotermal alterasyon sonucunda yan kayaçlarda serisitleşme, kloritleşme ve piritleşme yaygın olarak gözlenmektedir. Cevher zonunda yapılan alterasyon jeokimyası çalışmalarında indeks değerleri (CIA) 15,72-85,90, klorit-karbonat-pirit indeksi (CCPI) değerleri 56,94-98,51 ve alterasyon indeksi (AI) değerleri ise 13,51-98,05 arasındadır. Cevher oluşumunun hidrotermal alterasyonların görüldüğü kırık hatlarında gözlenmesi cevherleşmede yapısal kontrolün etkin olduğunu göstermektedir. 

Anahtar Kelimeler:

The geology and alteration geochemistry of hydrothermal cu regeneration developing in the diabases in the south of Hasenekevs (Maden-Elazığ)
2020
Yazar:  
Özet:

One of the most important bakery beds in Turkey, along the Maden (Elazığ) bed, there are litologies belonging to the Middle Eosen Mining Group. These litologies are made up of volcanic rock and sedimentary rock and are cut by KB-GD and KD-GB extended profits. In the area of Hasenekevleri (Maden-Elazığ) located approximately 12 km southwest of the Maden (Elazığ) district, there are Cu enrichments related to the quvars vessels in the broken lines of the Maden Group's diabetes. The vascular type and epigenetic formed curvation is an average of 30 m wide and 100 m long. Cevher vessels vary between 1-5 cm and Cu reaches the value of 2.45%. Cevher's suggestion is in the form of pirite, calcopyrite, bornite, kovellite, ghetto and malaki. As a result of hydrothermal alteration developing along the broken lines, sericitation, chloridation and piridation are widely observed in side rocks. In the study of alteration geochemistry in the Cevher zone, the index values (CIA) are between 15,72-85,90, the chloride-carbonate-pirite index (CCPI) values; 56,94-98,51 and the alteration index (AI) values are between 13,51-98,05. The observation of the formation of the cave in the broken lines where hydrothermal alterations are observed indicates that the structural control in the cave is effective.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.903
2023 Impact/Etki : 0.228
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi