Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Mikro Şebekeler için Örnek Bir Enerji Yönetimi Uygulaması
2014
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde enerji tüketimi giderek artmakta, çevre koruma bilinci gelişmekte ve enerji piyasasındaki serbestleşme istikrarlı ilerlemektedir. Bunların yanında dünya üzerindeki geleneksel enerji kaynakları dağılımı homojen olmamaktadır. Bu sebepler, yenilenebilir enerji kaynaklarından yeni teknolojiler geliştirerek daha fazla yararlanmayı gerekli kılan politikalar üretmeye ve yakıt hücre tabanlı alternatif dağıtılmış üretim sistemlerine olan ilgiyi arttırmaktadır. Rüzgâr, fotovoltaik (FV) ve mikro hidroelektrik gibi enerji üretim sistemleri; umut verici ve en önemli yenilenebilir enerji teknolojileridir. Aynı zamanda yakıt hücre sistemleri; teknolojilerinin hızlı gelişmesi, yüksek verimlilikleri, çevreyi kirletici gazların sıfır veya düşük emisyonlu olması ve esnek yapıları gibi özelliklerinden dolayı, gelecekte dağıtılmış üretim uygulamalarında büyük bir potansiyel gösterecektir. Bu çalışmada, enerji dağıtım şebekelerinden veya yerleşim yerlerinden uzak tatil köyü gibi küçük yerleşim birimlerinin elektrik enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklı (rüzgâr, fotovoltaik, mikro hidroelektrik) hibrit bir mikro şebekenin enerji yönetimi, Microsoft Visual Studio C Sharp(C#) dilinde geliştirilen bilgisayar programıyla sağlanmıştır. Geliştirilen program ile üretim kaynaklarından alınan verilerle, yükün talep ettiği enerjinin en uygun kaynaktan karşılandığı görülmüştür. Bir günlük elde edilen sonuçlar grafiklerle analiz edilerek, enerji yönetimin rolü açıklanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.915
2023 Impact/Etki : 0.228
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi