Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 27
Siyah üzüm çekirdeği tozunun yoğurtların bazı fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
2020
Dergi:  
Akademik Ziraat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, farklı oranlarda (0, %0.5 ve %1) siyah üzüm çekirdeği tozu (ÜÇT) ilave edilen yoğurtların bazı kalite özellikleri incelenmiştir. pH değerleri depolama süresine bağlı olarak düşerken, asitlik değerleri ÜÇT ilavesiyle yükseldi. Tüm örneklerin serum ayrılması değerleri depolamanın sonunda düşmüştür. %1 ÜÇT içeren örnek en yüksek viskozite (50 ve 100 rpm) ve kıvam katsayısı değerlerine sahipti. L*, b* C* ve beyaz indeksi değerleri ÜÇT ilavesiyle düşmüş, sadece a* değerleri yükselmiştir. %0.5 ve %1 ÜÇT içeren yoğurt örnekleri tüm duyusal özellikler bakımından kontrol örneğinden daha düşük puanlara sahipti. Sonuç olarak, ÜÇT doğal bir renklendirici kaynağı olarak, yoğurtların reolojik değerlerini ve viskozitesini düzeltmek için kullanılabilir. ÜÇT yoğurtlarda daha düşük konsantrasyonlarda denenmeli. Çünkü yoğurt örneklerinin duyusal özellikleri ÜÇT ilavesinde olumsuz etkilenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of black wheat nuts powder on some physical chemical, microbiological and sensual properties of yogurt
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, some quality characteristics of yogurt added to black wheat nuts powder (TRE) in different proportions (0, 0.5 and 1 %) were studied. While the pH values decreased depending on the storage time, the acidity values increased with the addition of THR. The serum separation values of all samples have fallen at the end of the storage. The sample containing 1% TRI had the highest viscosity (50 and 100 rpm) and the lowest ratio values. L*, b* C* and white index values fell with the addition of THR, only a* values increased. The 0.5% and 1% THC yogurt samples had lower scores than the control samples in terms of all sensory properties. As a result, TRI can be used as a natural coloring source to correct the reological values and viscosity of yogurt. Three yoghurts should be tested in lower concentrations. Because the sensual characteristics of the yogurt samples have been negatively affected in addition to THR.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Akademik Ziraat Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 1.718
2023 Impact/Etki : 0.441
Akademik Ziraat Dergisi