Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Sosyal Politika Açısından Meslek Edinilmiş Geçici İş İlişkisi
2018
Dergi:  
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources
Yazar:  
Özet:

Sanayi Devriminin ortaya çıktığı dönemde geçerli olan liberal ekonomi uygulamaları zamanla ortaya çıkan işçi sınıfı başta olmak üzere toplumun diğer kesimlerini de sosyal, ekonomik ve siyasi yönden olumsuz yönde etkilemiştir. Bu gelişmelerin sonucunda, devletin piyasaya müdahale ederek sosyal koruma sağlamak ve refahı yaygınlaştırmak amaçlarıyla eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, konut vb. politikalarla sosyal politikaların uygulamasına yönelik düzenlemeler yapmıştır. Sosyal politikanın bir aracı sayılabilecek İş Hukuku uygulamaları ile teknolojik gelişmelere bağlı ortaya çıkan esnek istihdam biçimleri zamanla hukuki altyapıya kavuşturulmuştur. Esnek istihdam biçimlerinden bir tanesi olan geçici (ödünç) iş ilişkisi hukukumuza 4857 sayılı İş Kanunu ile girmiştir. Geçici iş ilişkisinin bir diğer şekli olan meslek edinilmiş geçici iş ilişkisi 06.05.2016 tarihli ve 6715 sayılı Kanun ile İş Kanunumuza girmiştir. Çalışmamızda öncelikle Sanayi Devrimi ile başlayan ve teknolojiye dayalı gelişen esnek istihdam biçimlerinin gelişim süreçleri ele alınmıştır. Daha sonra meslek edinilmiş geçici iş ilişkisi, Uluslararası Çalışma Örgütü (UÇÖ) ve Avrupa Belgelerindeki düzenlemeler ile birlikte değerlendirilmiştir.  

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 3.648
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources