User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 3
Sosyal Politika Açısından Meslek Edinilmiş Geçici İş İlişkisi
2018
Journal:  
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources
Author:  
Abstract:

Sanayi Devriminin ortaya çıktığı dönemde geçerli olan liberal ekonomi uygulamaları zamanla ortaya çıkan işçi sınıfı başta olmak üzere toplumun diğer kesimlerini de sosyal, ekonomik ve siyasi yönden olumsuz yönde etkilemiştir. Bu gelişmelerin sonucunda, devletin piyasaya müdahale ederek sosyal koruma sağlamak ve refahı yaygınlaştırmak amaçlarıyla eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, konut vb. politikalarla sosyal politikaların uygulamasına yönelik düzenlemeler yapmıştır. Sosyal politikanın bir aracı sayılabilecek İş Hukuku uygulamaları ile teknolojik gelişmelere bağlı ortaya çıkan esnek istihdam biçimleri zamanla hukuki altyapıya kavuşturulmuştur. Esnek istihdam biçimlerinden bir tanesi olan geçici (ödünç) iş ilişkisi hukukumuza 4857 sayılı İş Kanunu ile girmiştir. Geçici iş ilişkisinin bir diğer şekli olan meslek edinilmiş geçici iş ilişkisi 06.05.2016 tarihli ve 6715 sayılı Kanun ile İş Kanunumuza girmiştir. Çalışmamızda öncelikle Sanayi Devrimi ile başlayan ve teknolojiye dayalı gelişen esnek istihdam biçimlerinin gelişim süreçleri ele alınmıştır. Daha sonra meslek edinilmiş geçici iş ilişkisi, Uluslararası Çalışma Örgütü (UÇÖ) ve Avrupa Belgelerindeki düzenlemeler ile birlikte değerlendirilmiştir.  

Keywords:

null
2018
Author:  
0
2018
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 486
Cite : 3.632
2023 Impact : 0.167
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources